Everyday Women: Andrea Bunod om flytting – og det å komme seg videre


Everyday Women: Andrea Bunod om flytting – og det å komme seg videre

Andrea Bunod er en del av Everyday Women – og i løpet av denne sommeren gir vi ordet videre, gjennom en serie, til en 24 år gammel ‘Parisienne’. Hun gir innsikt i lysets og kjærlighetens by, og et ærlig syn på hvordan det er å være en ung kvinne som bruker store klesstørrelser.


Jeg heter Andrea og er en 24 år gammel fransk sykepleier som flyttet til Paris for et drøyt år siden. Jeg beskriver meg selv som en evig oppdagelsesreisende, en matelsker og en kunstelsker, så derfor ønsker jeg at de sidene av meg skal åpenbart vises i skrivingen min. Jeg er også det samfunnet vårt i dag kaller en plus-size kvinne.


Jeg føler at det er på tide at kvinner fra alle land, med alle former, alle tankesett og alle stadier av livet sitt omfavner sin indre styrke.


For snart to år siden flyttet jeg til et nytt sted: den vakre byen Paris. Jeg forlot den rolige, sørfranske byen min for å flytte til den franske hovedstaden. Å flytte til denne byen var en enormt viktig beslutning for meg, og jeg måtte jobbe med å stole på meg selv for å klare å oppnå det. Men det var faktisk en av de beste avgjørelsene jeg noen gang har tatt.


LES: Andrea Bunods 11 favoritter i Paris


I dette blogginnlegget vil jeg gjerne snakke om hvordan jeg klarte å flytte til en ny by som en ung kvinne - og hvordan denne avgjørelsen lot meg gå videre med livet mitt på en god måte.Organisering

Da jeg hadde bestemt meg for hvilken by jeg ville bo i, lagde jeg meg først forskjellige lister med ting som skulle gjøres – faktisk ganske mange av dem. Jeg brukte appen «Notion», som er den beste for å lage nettopp slike huskelister. Jeg lagde en liste over alle tingene jeg måtte gjøre før, under og etter at jeg hadde flyttet ut. Jeg lagde en liste over alle tingene jeg ønsket å oppdage i den nye byen, for eksempel parker, kunstgallerier, restauranter, monumenter osv. Etter det lagde jeg en liste over budsjettet mitt for å kunne bo i den nye byen, som er mye dyrere enn den mellomstore, sørfranske byen jeg kom fra.

Å stole på magefølelsen og ta de store beslutningene

Etter de mange listene mine måtte jeg finne et nytt sted å jobbe. Som sykepleier kan jeg jobbe innenfor mange forskjellige felt og områder. Da jeg var i sør, jobbet jeg på en spesiell psykiatrisk avdeling, som tok seg av fanger med psykiatriske problemer.


Jeg elsket jobben min, men da jeg fikk muligheten til å flytte til Paris, følte jeg at jeg trengte å prøve noe annerledes ettersom jeg ønsket å utfordre meg selv. Og det var nettopp det jeg gjorde: Jeg fant en jobb på en psykiatrisk avdeling, som tar seg av kvinnelige pasienter med alvorlige psykiatriske problemer og sykdommer. Enheten jeg valgte er enda mer spesifikk og mangfoldig enn den forrige. Det var faktisk en stor utfordring for meg, fordi jeg ikke visste fra før at jeg hadde evnen til å jobbe innenfor denne formen for kritisk avdeling. Men jeg hadde rett i å stole på meg selv, for nå føler jeg at jeg blomstrer som sykepleier der.


Å flytte til en storby kan være skummelt, men ikke glem at det å bo i en storby også byr på en rekke muligheter - faktisk ubegrensede mengder med muligheter.


Endring betyr å erstatte noe med noe nyere eller bedre. Å gå videre betyr å gå videre til et nytt/annet sted, aktivitet eller emne. Disse to definisjonene hjalp meg alltid med å oppfatte nye prosjekter fra et optimistisk perspektiv. Så selv om jeg var i tvil i begynnelsen av reisen, husket jeg alltid at jeg tok det valget på grunn av dette: å kunne gå videre med livet mitt, for å vokse og for å kunne forandre seg – sakte, men sikkert.


Hvordan endre en vane

Å kunne flytte og gå videre med livet, gjør at du også kan endre vanene dine og skape nye. Å bo i samme by, med samme jobb og det å være omgitt av mennesker som støtter deg, kan være et tegn på suksess for mange mennesker. Men det var vanskelig for meg fordi jeg også hadde følelsen av at jeg ville lage en ny rutine.


Da jeg hadde alle huskelistene mine, den nye jobben, de nye utfordringene og den nystartede rutinen min, visste jeg at jeg måtte fortsette å gjøre ting jeg virkelig elsket. Jeg tillot meg selv å begynne å tegne igjen, noe jeg virkelig elsker og brukte som en flukt - spesielt da jeg var sykepleierstudent. Det hjalp meg å sette alle tankene, følelsene og angsten min ned på papir. Jeg begynte også å nyte gode stunder med de nye vennene mine, tok meg tid til å gå på treningsstudio og ta vare på meg selv.

Jeg lovet meg selv å alltid gjøre noe jeg elsker hver uke – uten unntak.

Denne ukentlige aktiviteten var veldig viktig for meg, fordi jeg følte meg glad og fri. Det kan være f.eks. å se en film, være på FaceTime med mine beste venner eller ta vare på det naturlige håret mitt mens jeg spiser take-away. Denne uken fikk jeg klippet håret hos favorittfrisøren min, og på kvelden møtte jeg en barndomsvenninne i sentrum for å spise et karibisk måltid mens vi så på Netflix og lo som vi pleide da vi var barn.


Denne endringen lar meg utforske kreativiteten og tålmodigheten min. Du må gi deg selv litt ekstra tid for hvert skritt du tar i prosessen dersom du ønsker at det skal være et livslangt eventyr med nye muligheter. Når du befinner deg alene i et helt nytt miljø, er det bare deg selv du kan stole på, og du må finne mange kreative måter å fortsette med dagene dine på. Det er mye lettere å fortsette med å gjøre som du alltid har gjort, men det er så mye mer utfordrende og styrkende å tvinge seg selv til å bygge opp nye måter og atferdsmønstre.

Det å få selvtillit

Jeg tror at det å møte og omfavne usikkerheten din lar deg bygge opp høy selvtillit og egenverd. Jeg måtte selv gjøre alt da jeg flyttet til Paris. Jeg måtte tvinge meg selv til å gjøre ting jeg aldri har tenkt på å måtte gjøre før, og jeg takker meg selv for det - fordi jeg føler meg så stolt over det akkurat nå.


Jeg opplevde også nylig noe ganske banebrytende, som jeg ikke trodde at jeg var klar for enda: Jeg møtte en utrolig person, en som er så ulik fra meg selv, som utfordret alle de fordommene og frykten jeg hadde for forpliktelse og engasjement. Jeg innså at det å møte en oppriktig kjærlig person, som tillater deg å kjenne deg selv, kan føre til overveldende lykke og selvtillit.


Uansett hvor du går, bør du også lytte til magefølelsen og instinktene dine. Disse primære alarmsystemene er usedvanlig effektive til å ta store avgjørelser - spesielt når du er ung. Ta deg alltid tid til å lytte til førsteinntrykkene og følelsene dine, samt å utforske og prøv å forstå dem. Ved å gjøre dette vet jeg at jeg nå har et mer fredfullt liv enn noen gang.


LES: Slik styrker du din selvtillit og personlige utvikling

Ta deg alltid tid til å lytte til førsteinntrykkene og følelsene dine, samt til å utforske dem og prøve å forstå dem.

For å avslutte dette blogginnlegget - det å flytte til en ny by som ung, gjør at du kan gå videre med livet ditt på en fantastisk måte - så lenge du anser det som et positivt eventyr. Men hvis du vil at dette eventyret skal være en livslang reise, må du forberede deg, være fordomsfri, gripe ukjente muligheter og utfordre deg selv. Og viktigst av alt: lytt til ditt indre, for du må alltid prioritere deg selv!