Vaskeguide

Vaskeguide

Er du i tvil om hvordan du skal behandle klærne dine? Få hjelp i vår guide her!


Hvis du har kjøpt klær hos Zizzi med vaskesymboler som ikke er beskrevet her, er du velkommen til å kontakte oss.


Det er generelt alltid en god idé å vaske nye klær før du bruker dem. Og det beste rådet er at jo bedre du behandler klærne dine, desto mer glede kan du få ut av dem.


Naturmaterialer

Hvis du har klær i naturmaterialer som silke og ull, skal du være oppmerksom på at det anbefales å bruke vaskemidler som er beregnet til disse typer materialer.


Naturmaterialer kan ikke farges på samme måte og like effektivt som kunstige materialer. Derfor vil det være naturlig at fargeintensiteten reduseres etter bruk og vask. Reduksjonen vil skje som en langsom prosess – ved bruk av klærne og også utifra hvor ofte klærne vaskes. Du vil med andre ord ikke oppleve en plutselig reduksjon av fargeintensiteten.Viskose skal behandles som et naturmateriale.


Perler, paljetter, broderier og lignende

Dersom klærne må vaskes i maskinen, anbefaler vi at du bruker en vaskepose. Dette vil beskytte klærne og detaljene de har. Vær oppmerksom på at disse detaljene for det meste er håndlagde og skal derfor behandles varsomt.

Tørking av vatterte klær og dun

Etter vask av dun og vatterte klær er det viktig at du tørker klærne sammen med 2-3 tennisballer i en tørketrommel ved lav varme. Tennisballene sørger for at fyllet fordeles under tørringen og ikke klumper seg sammen. Det er samtidig viktig å bemerke at tørketrommelen ikke må fylles helt slik at tennisballene får plass til å hoppe rundt.