Slik unngår du gnagsår mellom bena

Slik unngår du gnagsår mellom bena

Du kan kanskje nikke gjenkjennende til dette problemet når det er varmt eller når du er fysisk aktiv. Sår oppstår på innsiden av låret og forårsaker svie og ubehag. Til tider har det kanskje fått lov å fylle mer enn det egentlig burde.


Heldigvis finnes det tips for å unngå gnagsår mellom bena. Det trenger ikke bety at du ikke kan gå barbeint om sommeren eller ta deg en løpetur – heldigvis finnes det andre løsninger. I de kommende avsnittene hjelper vi deg med å bli kvitt gnagsårene.


3 tips for å unngå gnagsår mellom bena

Er du typen som elsker å bruke kjole og skjørt om sommeren eller er generelt veldig aktiv, gir vi deg våre beste tips for å unngå gnagsår mellom bena.

Andre tips for å unngå gnagsår

Krem

Er du på vei til stranden, eller er det skikkelig varmt, vil du kanskje ikke ha på deg mer klær enn høyst nødvendig. I stedet kan du bruke en krem som beskytter huden mot irritasjon fra friksjonen. Med en ‘gnagsårkrem’ kan du forhindre sårene. Bare husk å påføre den på det utsatte området før du går ut i sommerværet.


Vaselin

Et annet alternativ til innershortsen og shapewear er vaselin. Det absorberes ikke av huden og fungerer som et beskyttende lag på den sårbare huden. Vaselin egner seg derfor spesielt godt i sommervarmen og under aktivitet, når fuktigheten og varmen gjør huden mer utsatt.Hvis skaden har oppstått – dette kan du gjøre mot gnagsår

Det er selvfølgelig best å forebygge sår, men har du allerede fått sår mellom bena, har vi også noen råd for dette.


I første omgang bør du prøve å unngå de lange gåturene, slik at huden på innsiden av lårene får mulighet til å få ro og gro igjen. Hvis du er i nærheten av en strand, kan du pleie såret ved å ta en tur i vannet. Saltvannet har en helbredende effekt og virker samtidig avkjølende på den irriterte huden.


Hvis du ikke er i nærheten av vann, kan behandlingen av sårene dine bestå av en sinksalve. Den er mild og legger seg som et beskyttende lag på den skadde huden. Det gir huden ro til å helbrede og finne sin naturlige balanse igjen.


Vi har tidligere snakket om innershorts og shapewear med tanke på å forhindre gnagsår. Det er selvfølgelig verdt å nevne at de også er ideelle for å motvirke forverring av gnagsår. Det holder det utsatte området beskyttet på en effektiv måte, slik at lårene dine ikke utsettes for ytterligere irritasjon og du blir kvitt gnagsårene dine enda raskere.

Hvorfor får man gnagsår?

Det er spesielt et problem når det er varmt og man er fysisk aktiv. Da dannes det svette som frigjør salt på huden din. I kombinasjon med fuktigheten og varmen, kan det resultere i irritert hud på innsiden av lårene når de gnisser mot hverandre. Når denne friksjonen oppstår, kan det i det lange løp føles som om huden blir gnidd med sandpapir.


Gnagsårene oppstår oftest i de mer ømfintlige områdene hvor huden din er tynn, for eksempel mellom lårene og rumpen. Irritasjonen blir selvsagt ikke mindre av at det er et område hvor det ofte er mange hårsekker og inngrodde hår. Sårene starter som et hudsår, men hvis du ikke behandler det, kan de utvikle seg til et dypere sår.


Nyt sommeren!

Uansett om du opplever gnagsår på lårene når du går eller løper, skal det selvfølgelig ikke være det som styrer sommeren din. Med rådene ovenfor kan du få en fantastisk sommer uten å måtte bekymre deg for gnagsår.