<strong>Hvordan vaske mensentruser</strong>

Hvordan vaske mensentruser

Ta en titt på vår vaskeguide for Zizzi's mensentruser her.

Vaskeveiledning for mensentruser

Den månedlige syklusen gir ikke bare hormonelle forandringer, men også en følelse av fornyelse og en påminnelse om kroppens naturlige rytme. Mens engangsprodukter havner i søpla, viser det litt mer oppmerksomhet fra deg som bruker mensentruser. Finn ut hvordan du vasker og vedlikeholder Zizzi mensentruser i denne vaskeveiledningen, slik at de kan brukes igjen og igjen.


Hvordan vasker jeg mensentruser?

Når du kjøper menstruasjonstruser, er det viktig å vaske dem før første gangs bruk. Skyll dem for hånd, eller bruk et skånsomt vaskeprogram i maskin ved en temperatur på maks. 30 grader. Etter hvert bruk er det viktig å følge disse trinnene samt eventuelle pleieinstruksjoner nøye. Her er våre anbefalte vaskeanvisninger for mensentruser:


1. Skyll trusene i kaldt vann etter bruk

Etter hvert bruk er det lurt å skylle mensentrusene i kaldt vann. Dette bidrar til å fjerne overflødig blod og forhindrer at flekkene fester seg. Du kan bruke hendene til å gni forsiktig over kjernen av trusene - det vil si den nederste delen av trusene som ligger mot vulva - for å sikre at den er ren. Ved flekker kan du bruke en flekkfjerner som er spesielt utviklet for ømfintlige tekstiler. Unngå å legge i bløt mensentrusene over lengre tid.


2. Vask den i maskinen ved 30–40 grader

Når det er på tide å vaske menstruasjonstrusene, legger du det i vaskemaskinen og velger et skånsomt program med en temperatur på 30 grader. Bruk mild såpe og unngå sterke vaskemidler, blekemidler eller tøymykner, da disse kan skade stoffet og påvirke sugeevnen. For ekstra beskyttelse bør du vurdere å bruke en vaskepose.

 

Du kan også vaske for hånd mensentrusene. Bruk kaldt vann (maks. 30 grader) og en mild såpe. Gni stoffet forsiktig for å løsne eventuelle rester. Du kan vaske menstruasjonstrusene sammen med ditt vanlige undertøy og klær for å minimere antall vask.

 

3. La trusene lufttørke

Unngå å bruke en tørketrommel for å tørke mensentruser. Varme kan skade stoffet og redusere trusenes absorberingsevne. Heng i stedet trusene til tørk på et godt ventilert sted. Selv om Zizzi mensentruser kan ta lengre tid å tørke enn ditt vanlige undertøy på grunn av de ulike lagene, er det likevel den beste måten å bevare kvaliteten og funksjonaliteten på.


Ved å følge disse trinnene kan du sikre holdbarheten og effektiviteten til dine mensentruser.


"Jeg anbefaler å ha like mange par mensentruser som antall dager mensen varer. På denne måten trenger du ikke å vaske og tørke dem så ofte under mensen." - @lillisstyle

Ofte stilte spørsmål

Ja, trusene kan vaskes for hånd med kaldt vann og et mildt vaskemiddel. Dette er en skånsom måte å rense dem på og kan forlenge deres levetid.

Ja, du kan vaske mensentrusene sammen med vanlig undertøy og klær. Sørg for å velge et skånsomt program og bruk et mildt vaskemiddel.

For å forkorte tørketiden kan du henge mensentrusen til tørk med det ytterste laget vendt utover. Dette gjør at det ytre absorberende laget tørker raskere.

Det avhenger av menstruasjonsblødningen din. På dager med kraftigere blødning kan det være nødvendig å veksle dem oftere, mens de kan vare hele dagen på dager med mindre blødning.

Det anbefales å ha 3 til 4 par for lette blødninger, og 5 til 7 par for moderate til kraftige blødninger, avhengig av hvor ofte du vasker dem.

Ja, mange kvinner bruker trusene som et ekstra lag med beskyttelse ved siden av tamponger, menskopper eller bind, spesielt på dager med kraftigere menstruasjon.

Med riktig pleie kan våre mensentruser vare i opptil 2-3 år. Det er viktig å følge pleieinstruksjonene nøye for å forlenge levetiden. Zizzi mensentruser kan miste noe absorberingsevne etter 20 vask.

Mensentruser er vaskbare og gjenbrukbare, noe som gjør dem til et godt alternativ til bind og tamponger.