Skoguide

Skoguide

Synes du at det kan være vanskelig å finne sko som passer?

Det er mange ting som spiller inn når man skal finne sko som sitter godt på foten. Normalt regner man ut skostørrelse basert på fotens lengde – men det er også forskjell på hvor brede føtter man har, og om man har en høy eller lav vrist. Når det kommer til boots og gummistøvler, spiller også bredden på leggen inn.


Hos Zizzi har vi derfor utviklet en kolleksjon med sko til deg som ofte opplever at skoene er for smale eller små til føttene dine. Her er alle sko og støvler laget med wide fit og ekstra plass rundt leggen. Skoene er designet med tanke på passform – akkurat som med alt annet du finner hos Zizzi.

Kan jeg passe en sko med wide fit?

Alle sko fra Zizzi er laget med det vi kaller «wide fit». Det betyr at sålen er litt bredere og at det er laget ekstra plass til vristen. Her slipper du sko som klemmer.

Når skoen er laget spesifikt for en litt bredere fot, kan man oppleve at man skal ha en annen størrelse enn det man er vant til. Når man har en bredere fot, vil man nemlig typisk kompensere med å kjøpe en sko som ender opp med å være litt for lange. Men det slipper du her – nettopp fordi skoene våre har ekstra bredde i sålen og ekstra plass rundt vristen.

Dessuten har alle skoene god støtte ved anklene, slik at de hverken klemmer eller sliter ut føttene dine.


Dersom du ofte opplever at skoene strammer og at det bare føles ut som om de er laget for en smalere fot eller legg enn din, så er wide fit den rette passformen for deg.

Boots med høyt skaft

For boots med høyt skaft har omkretsen på leggen betydning for om du kan passe skoen eller ikke. Derfor fremgår omkretsen på skaftet på alle produktspesifikasjonene. Omkretsen er målt på toppen av skaftet, som er årsaken til at skaftets høyde også er tilgjengelig i produktspesifikasjonene. Du finner ut av om skoen passer eller ikke ved å måle omkretsen på leggen din i samme høyde som ved skaftet.


På illustrasjonen kan du se hvordan du måler leggen din på rett sted.

Slik finner du størrelsen din

For å finne din riktige størrelse er det viktig at du måler foten din. Få eventuelt hjelp av noen hvis du syns det er vanskelig. Du bør helst måle om morgenen, da føttene dine kan hovne opp i løpet av dagen.


Finn frem et A4-ark, noe til å skrive med og en lineal eller et målebånd. 

  • Still deg på papiret med hælen inn mot en vegg – det er viktig at du ikke sitter, men at du står. 
  • Plasser vekten på den foten du måler
  • Sett en strek foran din lengste tå
  • Mål avstanden og finn størrelsen din i tabellen nedenfor

Du kan med fordel skrive ut og bruke vår fotmåler.


Passformen er inkludert i størrelsene, så du trenger kun å ta hensyn til lengden på foten. Dersom du er mellom to størrelser, anbefaler vi at du velger den største størrelsen.


Husk at størrelsene varierer fra sko til sko, og derfor er det viktig at du sjekker produktmålene på skoen du ønsker å kjøpe.

Justeringsmuligheter

Når vi utvikler skoene våre hos Zizzi, fokuserer vi på justerbarhet. Vi vet at det er like mange forskjellige føtter som det er kropper. En av hovedoppgavene våre er å lage sko som passer perfekt til den brede foten, og siden bredde kommer i mange mål er justerbarhet også en viktig ting for oss. Du finner derfor justeringsmuligheter som f.eks:


  • Diverse påsydde strikkstykker. De kan være plassert mange forskjellige steder på skoen og er noen ganger så godt gjemt at du må lete etter dem for å se dem.
  • Vi sørger for at det er ekstra justeringsmuligheter i spennene våre – for eksempel ved å lage ekstra hull eller ved å lage plass til at du kan legge hull selv.
  • Du finner også borrelås på noen av våre fottøy. Ikke bare fordi det gir et annet utseende, men også fordi det er enkelt å justere det.Viktigheten av skolisser

Hvis du oppdager at skoen ikke sitter ordentlig på foten, kan det hjelpe å flytte lissene. Avhengig av plasseringen av lissene kan du tilpasse passformen til føttene og formen.


Her kan du se de ulike alternativene og hva hver enkelt kan gjøre for deg.


Størrelsesguide

Fotlengde Størrelse (IT) Størrelse (FR) Størrelse (EU) Størrelse (US) Størrelse (UK)
22,5 cm 37 37 37 5 4
23,5 cm 38 38 38 6 5
24,5 cm 39 39 39 7 6
25,5 cm 40 40 40 7,5 6,5
26,5 cm 41 41 41 8 7
27,5 cm 42 42 42 9 8
28,5 cm 43 43 43 10 9