Shapewear-guide: finne de beste shapewear-produktene for din kropp

Shapewear-guide: finne de beste shapewear-produktene for din kropp

Bruk shapewear og få alle fordelene

Flere og flere kvinner bruker shapewear – fra Hamar til Hollywood. Og vi forstår hvorfor! Det er mange gode grunner til å bruke shapewear. Det hjelper med å forme kroppen din. Det skjuler linjer fra undertøyet. Det gjør at klærne sitter bedre. Det kan forbedre holdningen. Og viktigst av alt, riktig shapewear vil forbedre din selvtillit og utstråling.


Det shapewear ikke handler om er å jukse eller gjemme seg. Vi anbefaler ikke å bruke shapewear for å skjule noe – snarere tvert imot! Dine shapewear-produkter skal fremheve dine beste egenskaper og vakre kurver og, viktigst av alt, få deg til å føle deg komfortabel.


Men det kan være vanskelig å vite hvilken type shapewear man skal gå for. Vi hjelper deg med tips om hvordan du bruker og velger shapewear og viser deg de beste shapewear-produktene for ulike kroppsdeler og figurer.


4 tips: Få mest mulig ut av ditt shapewear

Hvis du ikke er vant til å kjøpe shapewear kan det være forvirrende å navigere. Vi hjelper deg med å finne de shapewear-produktene du trenger, men uansett hvilken type shapewear du velger er det noen tips du alltid bør huske på.


1. Unngå å bruke shapewear som sitter for stramt. Shapewear skal sitte tett, men ikke så stramt at det føles ubehagelig. Gå aldri på akkord med komforten.


2. Velg riktig farge. For å få mest mulig ut av ditt shapewear, bruk nyanser så nær hudtonen din som mulig.


3. Finn den rette balansen. Velg å fokusere på en, eller noen få, kroppsdeler for god balanse. På denne måten kan kroppens proporsjoner balanseres, som gjør at helheten ser mer sammenhengende ut.


4. Bygg en shapewear-garderobe. Akkurat som du sannsynligvis har bygget opp garderoben du allerede har er det også verdt å bygge opp en liten shapewear-garderobe. Det er noen situasjoner hvor en type shapewear er den mest optimale og andre situasjoner der en annen type shapewear er det beste alternativet.


De beste shapewear-produktene for dine behov

Som nevnt kan shapewear-universet være litt vanskelig å navigere. Noen vet allerede hvilke områder på kroppen de ønsker å fremheve eller stramme opp, mens andre trenger veiledning om hvilke shapewear-produkter som passer til kroppen deres.


Nedenfor finner du våre anbefalinger for de beste shapewear-produktene for rumpa, mage, hofter og lår. Og vi hjelper deg med å bestemme hvilken type shapewear du skal se etter hvis kroppstypen din er timeglass, dråpe eller sirkel.


Beste shapewear for magen

Magen er området de fleste ønsker hjelp til å forme eller stramme opp. Spesielt hvis du har en timeglassfigur med smal midje kan du komplettere formen med shapewear som fokuserer på midjen. Hvis kroppstypen din er sirkulær kan du også bruke shapewear til magen for å forme overkroppen.


  • High-waisted shapewear-truser er en formende truse som holder magen inne og definerer midjen.
  • En shapewear bodysuit eller torsette gir støtte til hele overkroppen og hoftene uten å skjære seg inn i magen.
  • Shaping kjolen gir en vakker silhuett. Den definerer midjen og er flott å ha under en kroppsnær kjole.
  • Bruk en shapewear-topp hvis du vil forme magen og ryggen. Toppen er allsidig og kan brukes som en del av de fleste antrekk.
  • Shapewear-tights er supert hvis du vil gi litt støtte til både magen og baken. Du kan bruke dem som alle andre tights eller tights under en kjole eller et skjørt.

Beste shapewear for hofter og lår

De fleste er kjent med bulkete og ujevn hud rundt lår og hofter. Shapewear kan bidra til å jevne ut huden og definere kurvene. Hvis du har en dråpeformet figur med smalt brystparti og brede hofter kan du fremheve din naturlige form ved å støtte underkroppen med disse typene shapewear:


  • Shapewear-shorts fjerner hudens naturlige buler og gir deg flotte linjer. Samtidig former de hele området fra lår til midje.
  • High-waisted shapewear-shorts, eller oppstammingsshorts som de også kalles, har samme funksjon som shapewear- shorts, men med høyere midje og støtte helt opp til bysten.
  • Hvis shorts ikke er noe for deg kan du ha på deg shape-effect tights. De strammer og former også hoftene og baken, samtidig som de dekker bena.

Beste shapewear for baksiden

Mange vil gjerne løfte baken litt eller forme den mer. For dette er shapewear ideelt. Shapewear for baken er også ideelt hvis du har en dråpe- eller timeglassfigur.


  • Et par shapewear-shorts strammer opp baksiden av kroppen, samtidig som de sørger for at eventuelle truselinjer er usynlige.
  • Shapewear dressen gir støtte til både baken og overkroppen. I tillegg til å løfte baken har den også en glattende effekt på magen.

Du må ikke skjule ditt shapewear

Selv om mange bruker shapewear under klærne kan du også bruke shapewear som en synlig del av antrekket. Shapewear-undertøy trenger ikke alltid å skjules.


Du kan for eksempel bruke en svart shapewear bodystocking med et par jeans. På denne måten får du en topp som sitter godt samtidig som den viser frem formene dine. Du kan også pare en hvit shapewear-topp med sorte dressbukser og ha en blazer over. Det gir en elegant og stilren look som passer til både hverdags og festlige anledninger.


Noen shapewear-produkter har detaljer som blonder og distinkte vevmønster. Dette er detaljer som kan bidra til å gi antrekket ditt personlighet og tilføre det lille ekstra.


Hvis du har på deg en kort kjole kan et par shapewear-shorts med blonder gjøre den mer feminin, og hvis du har på deg en shapewear-topp uten noe over kan vevmønsteret heve den til noe mer enn bare en vanlig, enkel topp.


Shapewear kan vises frem og brukes på samme måte som mange av de andre klærne dine, med den ekstra fordelen at de bidrar til å forme kroppen og gi vakker utstråling.


Shapewear gir et vakkert utseende

Som vi har forklart hjelper shapewear til med å jevne ut huden og forme kroppen. Men det er bare en av de mange gode grunnene til å bruke shapewear. Det kan også være lurt å bruke shapewear fordi det rett og slett gjør at klærne sitter bedre.


Fordi shapewear gir en ensartet look er det også ideelt til å bruke under tettsittende klær som en tettsittende kjole eller et par slim-fit jeans. Det reduserer eventuelle (uønskede) bretter og buler på kroppen og gir et jevnere utseende.


Samtidig vil riktig shapewear også komplementere klærne dine, slik at de sitter bedre. Kjolen din vil falle finere når du bruker shapewear under fordi shapewear ofte er laget av et glatt materiale som gjør at plagget glir bedre mot det.


Generelt hjelper shapewear slik at klærne dine sitter bedre. Og når klærne dine sitter godt viser det på deg og din karisma.


Kvalitet og passform står i høysetet

Du skal være sikker på at du kan bruke ditt shapewear over en lengre periode og at du kan bruke det mange ganger. For at dette skal være mulig må både kvalitet og passform være riktig.


Kvalitet og passform gjenspeiles i materialvalg og vevmønster. Stoffet må veves i tre retninger for best effekt. Jo færre retninger det er vevd i, jo dårligere er materialet til å holde inn figuren, og dermed har det dårligere passform.


Det er selvfølgelig også viktig at materialet er pustende. Se derfor etter shapewear laget av microfiber materialer som lar huden puste og kvitte seg med svette.


For å beholde den gode kvaliteten er det også viktig at du vasker ditt shapewear på riktig måte. Du kan vaske det i maskin, men gjør det på den delikate syklusen på maksimalt 40 grader. Det er også best å unngå å bruke tøymykner og vente til shapewear-produktet er helt tørt før du tar det på.