Når helse og glede går hånd i hånd

Når helse og glede går hånd i hånd

Møt Pia Fosnæs, personlig trener og eier av selskapet SUND MED SMIL, et dansk enkeltmannsforetak som veileder folk i en sunn og aktiv livsstil. Pia har et holistisk syn på trening og derfor jobber hun ut fra en ideologi om at glede og helse går hånd i hånd.


Dette er en av grunnene til at treningen med Pia alltid foregår utendørs – nesten uansett vind og vær, og det er ikke uten grunn det er slik. Det har nemlig mange fordeler for kropp og sinn å flytte treningen ut i naturen. Du får også trenerens tre beste råd til nybegynneren – og å holde seg til en aktiv rutine.

"Når vi trener utendørs kan vi oppleve at stressnivået vårt reduseres. Kroppen og sinnet elsker kombinasjonen av frisk luft, vind i håret og lyder i naturen. Har du en stressende hverdag vil du oppleve en forbedring av stressnivået ditt hvis du flytter treningen utendørs." - Pia Fosnæs, personlig trener


Trening i det fri er lett tilgjengelig både for nybegynnere og de mer erfarne. Du har kun bruk for et godt sett med treningsklær som er svettetransporterende, og som du kan holde varmen i. Med få komponenter kan du være klar til å innta naturen og være aktiv. Uansett om du liker lange gåturer i skogen, om du løper, eller om du krydrer gåturen med enkle styrkeøvelser.


"Det trenger ikke å være vanskelig eller utfordrende å trene i naturen. Tvert imot. Naturen er alltid klar for deg og kan tilpasses til kalenderen din uten problemer. Nyt at du kan gjøre treningen på det tidspunktet som passer DEG best.- Pia Fosnæs, personlig trener

Er du ny i bevegelsens verden? Pia Fosnæs gir sine beste tips til å finne en god rutine som passer akkurat deg.


1. Finn ut av hva som motiverer deg og tren eventuelt sammen med en partner, så kan dere motivere hverandre til en aktiv trening ute i naturen.


2.  Finn inspirasjon til treningen din på nett eller lag et program selv, slik at du har en plan før du går ut. Vurder om treningen din skal inneholde styrke eller kondisjonsøvelser, eller kanskje en kombinasjon av begge?


3. Ikke sett for høye forventninger til deg selv – hør på kroppen din og utnytt dagsformen. Noen ganger kan en gåtur være nok. Husk alltid at litt bevegelse er bedre enn ingen trening – du vil heller aldri angre på en trening som er fullført. - Pia Fosnæs, personlig trener


Det trenger altså ikke å være vanskelig eller tungvint å tre inn i bevegelsens verden. Så lenge du lytter til kroppen din og tilpasser det etter hverdagen din.


Og selvfølgelig må du være riktig kledd til anledningen.

Når vi trener utendørs kan vi oppleve at stressnivået vårt reduseres