Blomstenes sesong: Farger i full blomst

Våren er synonymt med blomster, og akkurat nå er butikkhyllene fylt med farger og feminine mønstre. Vi ser frem til en sesong med mønstre og blomster som spirer, og vi gleder oss til noe kaldt i glasset på kafeer eller i hagen, i tillegg til kaffe i ettermiddagssolen og bare nyte naturen.


Vi har snakket med Anne Katrine Fuglsang og Rebecca Nørgaard, som står bak Holly Flower Studio – et moderne blomsterverksted i hjertet av København. De to blomsterdekoratørene har et kreativt og lekende forhold til blomster, og det er de som står for blomsterinstallasjonene på bildene her. Les videre og se hvorfor vi egentlig er så tiltrukket av blomster, både i vinduskarmen og som mønster på vårens kjoler.

Med blomster har vi trender – akkurat som i moteverden

“Blomster skaper glede og det har de gjort i flere generasjoner. Vi ser imidlertid hyppigere trender til å jobbe med å pynte våre hjem med blomsterdekorasjoner. For 10 år siden brukte man bare blomster ved spesielle anledninger eller begravelser. Det har nå blitt en fast del av innredningen hjemme og en luksuriøs vare man også kan unne seg selv.” - Anne Katrine & Rebecca, Holly Flower Studio


Blomster er ren fryd for øyet. Det er påminnelsen om at det kommer lysere dager, og at det er et sted i verden hvor blomstene er i full blomst. Det er akkurat den følelsen vårkampanjen innkapsler. En følelse av mot, lek og glede. Om kampanjens blomsterutsmykking sier Anne Katrine og Rebecca:


Vi har selvfølgelig valgt blomster som er i sesong i løpet av våren. Vi har blant annet brukt valmuer, franske anemoner, mimosa, ranunkler, tulipaner og mer. For å gi en liten kant og moderne vri på blomsterinstallasjonen har vi lagt til eksotiske blomster. Dette er blant annet anthurium og cymbidium orkideer. Klærne er i et fargerikt univers og vi har derfor også prøvd å treffe samme toner som representerer klærne.” - Anne Katrine & Rebecca, Holly Flower Studio

Med blomster har vi trender – akkurat som i moteverden. Du kjenner kanskje også til at en spesifikk kjole har et spesielt mønster som passer til sommerferien ved kysten. En annen har en flott farge som gjør seg best til fest. En tredje har små blomster som gir liv til et hverdagssett. Slik fungerer også de friske blomstene som et fundament for den følelsen du får når du trer inn i et rom. Blomstenes verden er en kunstform som kun utfolder seg mer jo mer man dykker ned i forskjellige typer, arter og familier.


“Som blomsterdekoratør er det viktig å ha respekt for hver enkelt blomst og kjenne til dens form og virkemiddel. Derfor vil vi som regel visualisere vår idé til et konsept ved en skissert tegning eller ved en sammensatt visuell tavle. Vi har alltid en klar idé om hvor vi ønsker å ende opp." - Anne Katrine & Rebecca, Holly Flower Studio


Bruk vårens antrekk som et lekende lerret – akkurat som Anne Katrine Fuglsang og Rebecca Nørgaard skaper konsepter med blomstene som midtpunkt.