3 norske influencere vi elsker å følge

3 norske influencere vi elsker å følge
3 norske influencere vi elsker å følge

Vi elsker å bli inspirert av andre kvinner. Hvis du også gjør det, så har samlet 3 curvy fashion influencers som vi elsker å følge på Instagram. Det er populære norske influencere, som både deler stort og smått – men felles for dem alle er at de med på å hylle kvinnekroppen.


Hvis du leter etter ny og spennende inspirasjon til plus size fashion influencers, så har vi her snakket med 3 kvinner som vi synes har mye bra å by på - spesielt når det kommer til temaer om mangfold og kroppspositivisme.


Bare husk at du må ha en profil på Instagram og være logget inn dersom du selv ønsker å besøke de inspirerende kvinnene under.



1. Carina Carlsen (@fetmenfattet)

Carina står opp for seg selv og understreker gjerne dette når hun deler holdningene sine om alt fra samfunn og likestilling til kroppspositivisme og mangfold. Hvis du ønsker å bli utfordret på tradisjoner og normer, bør du helt klart besøke Carinas profil.



Hvordan vil du beskrive deg selv?

Jeg heter Carina, jeg er 36 år og er brennende opptatt av likestilling. Jeg er også fettaktivist og jobber både aktivistisk og profesjonelt for at kropp skal bli en del av diskrimineringsgrunnlaget. 


Hva er mottoet ditt?

“Kjør på!”

Jeg har en tendens til å ikke tenke på konsekvenser, men bare gjøre ting. Det har selvfølgelig straffet seg noen ganger, men jeg kommer alltid helskinnet ut av det. Og det har langt oftere ført med seg spennende opplevelser, små og store seiere og mye lærdom. 


Hva elsker du mest ved kroppen din?

Jeg tror det jeg elsker mest ved kroppen min er at den finnes. Jeg har hatt spiseforstyrrelse i 20 år og brukt så mye av tiden min på å hate meg selv og egen kropp, at det å nå være tilfreds med å eksistere er en stor seier for meg. Kroppen min er en venn jeg av og til krangler med, men stort sett har vi det gøy sammen!


Hva er tankene dine rundt mangfold?

Mangfold for meg er livsviktig. Alle kropper har rett til å eksistere, men jeg ser hele tiden eksempler på krefter som forsøker det motsatte - altså utslette og usynliggjøre kropper som ikke faller innenfor normen. Det gjør meg sint!


Tykke mennesker opplever enormt mye diskriminering på alle livets arenaer, får ikke helsehjelpen de lovmessig har krav på, tjener dårligere, utsettes for stigmatisering, latterliggjøring - etc. Det må gjøres noe med, og jeg vil ha politikerne på banen. 

Jeg skulle på mange måter ønske at vi ikke måtte ha denne samtalen om tiltak for å skape og fremme mangfold, men at det allerede eksisterte.


Jeg er dog veldig glad for at samtalen løftes og at flere og flere er bevisste på hvor viktig det er med representasjon.



2. Diana Ousdal (@dianaousdal)

På Dianas profil ser man mange flotte bilder. Sansen hennes for estetiske innlegg skinner virkelig igjennom når hun deler glimt av hjemmet, samt fine antrekk. Dianas univers er lyst og rolig, og fantastisk å få et innblikk i.



Hvordan vil du beskrive deg selv?

Jeg er Diana Ousdal, influencer fra Vestlandet i Norge. Jeg startet som interiør og diy influencer men etterhvert så livet har endret seg på de 11 årene siden jeg begynte min første blogg så er fokuset mer livsstilsbasert, litt om alt. Ønsker å bruke stemmen min til å spre kunnskap og mer aksept. Innimellom viser jeg også litt familieliv. Jeg har en fantastisk ektemann og 3 flotte barn, som plutselig ikke er så små lengre. Eldstemann blir konfirmant til neste år!


Hva er mottoet ditt?

Ver din egen ven


Jeg ble fryktelig syk en periode, og jeg lovet meg selv at om jeg bare kom meg opp igjenn av det sorte hullet jeg var i, så skulle jeg aldri ta meg selv for gitt igjenn! Og det har jeg heller ikke gjort, men jeg måtte endre flere ting. Jeg sluttet å følge alle profilene på Instagram så ga meg en dårlig følelse, en følelse av å ikke strekke til. Jeg ga bort alle klærne mine som jeg tenkte at «skulle passe når jeg tok meg sammen og ble slankere» og jeg begynte å snakke finere til meg selv! Snakk til deg selv slik du tror en god venn ville snakket til deg! Ver din egen venn!


Hva elsker du mest ved kroppen din?

Jeg har en timeglass figur, og har endelig lært meg å sette pris på meg selv. Jeg har sluttet å tenke at jeg skal passe inn i klærne, klærne skal passe meg!


Hva er tankene dine rundt mangfold?

Det føles hærlig å bli eldre, voksen! Når jeg selv var ungdom på 2000 tallet skulle alle vere «size 0». Eit mål som for de fleste av oss var umulig. Vi ble eksponert for syltynne modeller og trening var ikke for å holde en sunn livsstil men for å bli tynn. I dag 20 år senere ser vi en mye større variasjon av modeller som blir brukt! Og slik ønsker jeg at mine barn skal ha det! Se forskjellige modeller, størrelser, fasonger, farger… vi er jo alle forskjellige og hærlig er det! Ikke bare vil jeg vise den yngre generasjonen at en er god nok som en er, men SÅ mangen på min alder også henger igjenn med eit forskrudd syn på hvordan en skal og bør vere.



3. Nastaran Kowkabi (@nastarankowkabi)

Det er tydelig at mangfold og kroppspositivisme er viktig for Nastaran. Det er noe av det hun bruker profilen sin til å snakke om, noe vi synes er utrolig inspirerende! Nastaran er god på å fokusere på seg selv, men også andre – derfor bør du virkelig følge med på de interessante innleggene hennes.



Hvordan vil du beskrive deg selv?

Jeg heter Nastaran Kowkabi, er 36 år og bor midt på i Oslos mest trendy bydel, Grünerløkka, og er samfunnsengasjert kommunikasjonsrådgiver med et hjerte som slår ekstra hardt for mangfold og inkludering. Allerede som 12-åring holdt jeg min første tale om rasisme, ulikheter og inkludering foran 700 mennesker. Engasjementet har ikke blitt mindre etterhvert som jeg har blitt eldre. I 2013 startet jeg Norges første Plus size blogg og var en av de som satte kroppspositivisme på agendaen. Jeg mener mye om mye og snakker ekstra høyt om kroppsmangfold, etnisitet og diskriminering - for det er ting jeg er opptatt av, og som jeg mener vi er nødt til å snakke om for å få til en positiv endring i samfunnet.


Hva er mottoet ditt?

“Litt er bedre enn ingenting”

Jeg synes vi er alt for harde mot oss selv. Vi forventer at vi skal yte maksimalt hele tiden, både på trening og jobb og privaten. Hvorfor er det slik? Det siste året har jeg bestemt meg for at LITT er bedre enn ingenting. Å møte en venninne i 20 minutter er bedre enn å ikke møte henne. Å trene i 10 minutter er bedre enn å ikke trene i det hele tatt. Å få unna 3 punkter på to-do listen på jobb er bedre enn å ikke gjøre noe. Vi må slutte å være så strenge med oss selv, og heller anerkjenne de tingene vi får til i hverdagen!


“This too shall pass”

Livet har oppturer og nedturer, men alt er midlertidig. This too shall pass har blitt en fin pointer, for å huske at ting ikke er for evig. Det er selvfølgelig litt trist å tenke på at også de fine tingene i livet går over, men det å tenke «this too shall pass» gjør at jeg klarer å sette mere pris på de fine tingene - og komme meg gjennom de dårlige. 


Hva elsker du mest ved kroppen din?

Jeg har alltid hatt et godt forhold til kroppen min, uavhengig av størrelse. Tidligere var jeg veldig opptatt av hvordan den så ut, og fokuserte veldig på å fremheve de delene jeg likte best. Som for eksempel midjen min. Nå handler forholdet til kroppen min mer om hva den kan gjøre for meg. Jeg trener styrke 3 - 5 ganger i uken, og elsker at kroppen min utvikler seg i takt med utfordringene og vekten på vektstanga. Det aller beste er når du tror du ikke klarer mer, men kroppen likevel presser på og gjennomfører - DET er en glede og mestringsfølelse jeg virkelig elsker!


Hva er tankene dine rundt mangfold?

Da jeg var 6 år gammel ba jeg til Gud hver dag om å våkne opp som blond og blåøyd. I barndommen min var jeg både en av få med utenlandks bakgrunn, i tillegg til at jeg var høyere og tjukkere enn alle andre. Vi er alle forskjellige, men likevel sammenligner vi oss alt for ofte med hverandre - og nettopp derfor er representasjon så utrolig viktig!


Jeg mener det er viktig å være stolt av hvem man er og hvordan man ser ut, både for egen mentale helse, men også for å ikke la seg begrense i hverdagen. La oss alle leve vårt beste liv!