5 tips til hjemmespa: Skjem bort deg selv hjemme

5 tips til hjemmespa: Skjem bort deg selv hjemme
5 tips til hjemmespa: Skjem bort deg selv hjemme

En behagelig og avslappende stund med velvære for kropp og sinn. Høres det fristende ut? Da må du lese våre tips til en perfekt spaopplevelse hjemme nedenfor. Mange av oss lever et hektisk liv, hvor vi altfor sjeldent setter av tid til å skjemme bort oss selv. Og nettopp derfor bør du unne deg selv en dag – eller kanskje bare en time – til å lage din egen spaopplevelse hjemme.


Du trenger ikke å ha mange pleieprodukter. Du kan absolutt bringe følelsen av luksus og velvære hjem til deg selv ved å bruke det du allerede har. Det handler nemlig også om å ta seg tid til å nyte det.


Hvis du har behov for inspirasjon til hvordan du kan unne deg selv litt luksus og velvære, gir vi deg her våre ideer til en perfekt spadag hjemme. Deretter kan du selv vurdere om du vil ta den helt ut eller plukke kun enkelte ting fra listen. Det er opp til din tid og lyst. Kos deg – og nyt det!

1. Sett stemningen

Omgivelsene kan gjøre utrolig mye når du skal lage din egen spaopplevelse hjemme. Det handler om å slappe helt av, og det er flere forskjellige ting som kan hjelpe med det.


Du kan starte med å slukke taklyset og tenne noen levende lys i stedet for. Kanskje du har noen duftlys som samtidig har en fin aroma? Hvis ikke kan du absolutt bruke vanlige stearinlys og få duften fra noen duftpinner eller bare en parfyme fra skapet.


Rolig musikk hjelper også med å sette stemningen. Det finnes mange spillelister på nett, som vil passe helt perfekt til en spaopplevelse hjemme.


Finn noen behagelige håndklær og vaskekluter, sammen med en badekåpe og et par tøfler. Så ligger det klart til deg når du kommer ut fra badekaret eller dusjen.


Lag et lite fat med dine favorittsnacks. Det kan være nøtter, frukt eller kanskje også noen grønnsaker. Husk også noe godt å drikke – uansett om det er et glass kaldt vann, en kopp te eller forfriskende saft. Det tilføyer det lille ekstra til opplevelsen.


Hvordan lager man en spaopplevelse hjemme?

Hvis du følger vår guide til å lage en spaopplevelse hjemme, er oppskriften:

1. Sett stemningen ved å forberede de fysiske omgivelsene

2. Start med de behandlingene som tar lengst tid

3. Nyt et varmt bad og fortsett behandlingen

4. Plei huden med fuktighetsgivende produkter

5. Resten av dagen kan tilbringes i et rolig tempo


Når det er sagt, finnes det ikke én oppskrift på hvordan man skal lage hjemmespa. Det er helt opp til deg selv og dine fysiske omgivelser. Det kommer også an på hvor lang tid du har lyst til å bruke på det. Er det kropp, ansikt, hår og føtter som trenger litt ekstra omsorg? Eller er det kanskje kun ett område?


Hva trenger man til en spadag?

Jo mer du vil gjøre ut av spaopplevelsen, desto flere ting kan du også bruke. Men det er noen ting som alltid er gode å ha. Det kan være et behagelig håndkle, noen gode produkter og noe godt å spise. Så er du hvert fall godt på vei.


Nedenfor kan du se hva vi foreslår at du bruker hvis du vil følge våre ideer for å skjemme bort deg selv hjemme.


Dette trenger du

  • Stearinlys
  • Duftpinner eller duftlys
  • Høyttaler
  • Håndklær
  • Badekåpe
  • Tøfler
  • Drikkevarer
  • Snacks

2. Start behandlingen

Når du har sørget for at omgivelsene er innbydende, er du klar til å starte spaopplevelsen hjemme. Hvis du vil kan du starte den med noen av de behandlingene som tar lengst tid.


En god start kan være å tørrbørste hele kroppen. Hvis du ikke har en tørrbørste kan du også bruke et tørt håndkle av frotté. Tørrbørsting har flere positive effekter på kroppen. Det øker blodsirkulasjonen, det fjerner døde hudceller og det gir en flott glød. Børst hele kroppen i sirkulære bevegelser – men ikke så hardt at det gjør vondt og du blir rød. Og husk at både du og håndkleet eller børsten skal være helt tørr.


Det kan hende du vil bruke en hårkur, som skal sitte i håret over lengre tid før det skylles ut. Noen hårkurer skal virke i opptil 30 minutter, og hvis du bruker en slik, kan du starte med å vaske håret med en shampoo og deretter fordele hårkuren. Bruk ventetiden på å gjøre andre behandlinger eller bare nyt roen med en god bok eller rolig musikk.


Noe annet som også kan være en idé, er å starte med et behagelig fotbad. Finn en balje og fyll den med lunkent vann. Tilsett noen dråper fotbadolje og kanskje litt fotbadsalt – eller bare en av delene. Sitt i 10-15 minutter – kanskje mens hårkuren virker – og nyt avkoblingen.


Dette trenger du

  • Tørrbørste eller håndkle av frotté
  • Shampoo
  • Hårkur
  • Balje
  • Fotbadolje
  • Fotbadsalt
Du trenger ikke å ha mange pleieprodukter

3. Nyt et varmt bad

Nå er det på tide med et deilig, varmt bad. Hvis du har et badekar, kan du bruke enda et triks for en herlig spaopplevelse hjemme; nemlig å legge litt badesalt i vannet. Det virker avslappende og hjelper til med å løsne opp.


Hvis du ikke har et badekar du kan slappe av i, kan du også nyte en varm dusj. Hvis du ikke allerede har gitt håret ditt pleie i form av hårkur før dusjen, kan du starte med å vaske håret med shampoo, og deretter fordele hårkuren. Mens den virker, kan du fortsette med avkoblingen.


Når du har gjort huden våt, kan du vaske kroppen med en god badesåpe. Velg den duften du ønsker og ta deg god tid til å massere såpen inn. Du kan også velge å bruke en kroppsskrubb i stedet for. Påfør den i sirkulære bevegelser og la den eksfoliere huden godt. Skyll såpen eller skrubben av og legg merke til følelsen av en myk, ren hud.


Hvis du har en hårkur i, kan det være lurt å skylle den ut nå. Sørg for å vaske den godt ut og tilfør håret balsam. La balsamen sitte i håret mens du fortsetter til neste behandling.


Ansiktet trenger også litt omtanke. Akkurat som resten av kroppen kan du enten velge å bruke en god ansiktsrens eller en ansiktsskrubb som både fjerner døde hudceller og øker blodsirkulasjonen. 


Det siste du mangler er å skylle ut balsamen. Husk å skylle håret godt, slik at det ikke er noen rester som kan gjøre håret fettete.


Dette trenger du

  • Badesalt
  • Shampoo
  • Balsam
  • Hårkur
  • Badesåpe
  • Kroppsskrubb
  • Ansiktsrens
  • Ansiktsskrubb

4. Plei huden

Når du kommer ut av badekaret eller dusjen, kan du tørke deg med et håndkle. Så er det tid for å pleie huden med masse fuktighet.


Du kan smøre inn kroppen i en bodylotion eller litt kroppsolje. Det kommer helt an på hva du foretrekker. Ta deg god tid nå som du allikevel er i gang med hjemmespa. Når du har smurt inn kroppen din, kan du ta på badekåpen. På denne måten kan du også holde varmen.


Når kroppen er klar, kan du gå videre til ansiktet. Bruk for eksempel en god ansiktsmaske. Det er helt opp til din hud og ditt behov hvilken ansiktsmaske du bør bruke. De fleste ansiktsmasker skal ha litt tid til å virke. Derfor kan du absolutt bruke ventetiden på å fortsette med den fuktighetsgivende pleien av huden.


Mens ansiktsmasken virker, kan du smøre inn føttene dine med en fet fotkrem. Hvis du lager hjemmespa på kvelden kan du gi føttene dine litt ekstra krem, ta på et par sokker og sove med fotkremen på over natten.


Hendene har også godt av litt velvære. Finn en god håndkrem og smør inn hendene godt. Hvis du vil, kan du også file neglene og avlutte med å tilføre neglene litt negleolje.


Ansiktsmasken skal skylles av. Bruk en vaskeklut og lunkent vann, og avslutt med en ansiktskrem som passer din hudtype. Området rundt øynene kan være litt sensitivt, så her kan du velge å bruke en øyekrem. Leppene må du heller ikke glemme – de har godt av leppepomade eller et annet produkt.


Dette trenger du

  • Bodylotion eller kroppsolje
  • Ansiktsmaske
  • Fotkrem
  • Håndkrem
  • Neglefil
  • Negleolje
  • Ansiktskrem
  • Øyekrem
  • Leppepomade

5. Resten av dagen

Hvis du har brukt kvelden din på å lage hjemmespa, er du kanskje klar til å hoppe i nattøyet og legge deg under dynen. Du har sikkert allerede klart å koble helt av, og har derfor gode forutsetninger for en god natts søvn.


Det kan også være at dagen ikke er omme enda. Hvis den ikke er det, kan du bare fortsette i samme rolige tempo. Bytt badekåpen ut med noe mykt og behagelig homewear, og hold planene og gjøremålene til det minimale.


En siste del av det å skjemme bort deg selv med hjemmespa kan være å legge neglelakk på hendene – og kanskje også føttene. Det vil også pynte i lengre tid, så du kan forlenge følelsen av velvære.


Dette trenger du

  • Nattøy
  • Homewear
  • Neglelakk