Everyday Women: Pariserens 11 favoritter

Everyday Women: Pariserens 11 favoritter

Andrea Bunod er en del av Everyday Women – og i løpet av denne sommeren gir vi ordet videre, gjennom en serie, til en 24 år gammel ‘Parisienne’. Hun gir innsikt i lysets og kjærlighetens by, og et ærlig syn på hvordan det er å være en ung kvinne som bruker store klesstørrelser.Jeg heter Andrea og er en 24 år gammel fransk sykepleier som flyttet til Paris for et drøyt år siden. Jeg beskriver meg selv som en evig oppdagelsesreisende, en matelsker og en kunstelsker, så derfor ønsker jeg at de sidene av meg skal åpenbart vises i skrivingen min. Jeg er også det samfunnet vårt i dag kaller en plus-size kvinne.


Å vokse opp som en tenåring som bruker store størrelser har ikke alltid vært enkelt, men jeg har gjennom årene funnet den beste måten til å faktisk gjøre det om til min største styrke. Jeg har bygget opp selvtilliten min gjennom måten jeg kler meg på, og på hvordan jeg lytter til ønskene mine og humøret mitt.

Jeg føler at det er på tide at kvinner fra alle land, med alle former, alle tankesett og alle stadier av livet sitt omfavner sin indre styrke.
Andrea Bunod

Gjennom disse innleggene vil jeg prøve å vise dere hvordan jeg selv fant styrken min, men også hvordan jeg fortsetter å lære hvordan jeg kan utvide den hver dag.


Som ny i Paris har jeg oppdaget de flotte stedene i den vakre byen, og her er min guide til dere. For i tillegg til alle "croissantene" og "bagettene" er det så mye mer å oppdage!


Denne byen tilbyr meg et sted hvor jeg kan føle meg som meg selv, der jeg kan oppdage nye steder hver gang jeg går rundt og hvor jeg kan miste oversikten over tiden. Det er akkurat det jeg ønsker å gi dere gjennom denne lille parisiske guiden: en minitur gjennom Paris for å fortsette å bli kjent med deg selv.


Når jeg oppdager en by prøver jeg først og fremst å spørre lokalbefolkningen om deres favorittsteder og hvorfor de liker disse stedene. Da jeg kom til Paris spurte jeg også kollegene og vennene mine, slik at jeg deretter kunne lage en liste over alle stedene jeg ønsket å se selv.


Ved å skrive ned denne listen kunne jeg gradvis oppdage byen samtidig som jeg fokuserte på hobbyene mine, hva jeg liker og hva som inspirerer meg.


 • 1. Start dagen på brunsj- og bakeristedet "B.O.U.L.O.M": Mitt favorittsted å spise en smakfull og variert brunsj i helgene. Alt er hjemmelaget av en kjent fransk kokk! Og det er også et fantastisk bakeri.

Jeg vil gjerne starte med favoritt-nabolaget mitt: "Le Marais" i 3. arrondissement.


De som elsker vintageklær, mat og gatekunst vil alle være henrykte over dette området. Nabolaget er kjent for den kunstneriske atmosfæren sin og alle de trange, middelalderske gatene (ja, det er like vakkert som det høres ut som!). Jeg liker å spise frokosten min der og deretter gå gjennom gatene med litt musikk i ørene – for øyeblikket liker jeg «I AM WOMAN» av Emmy Meli (denne sangen får meg alltid til å føle meg fryktløs og handlekraftig!). Jeg liker også å gå rundt i vintagebutikkene og avantgardebutikkene.


De mange vintagebutikkene i området lar meg finne unike klær som passer perfekt til den mangfoldige garderoben min. Hvert plagg jeg eier forteller en historie om meg selv, og det er noe av det jeg elsker mest med klær.

 • 2. Kilo Shop i 6. arrondissement: Hvis du leter etter noen unike vintageklær – og visste du at du kan kjøpe dem kilovis? Da er dette det perfekte stedet for deg! En utrolig velorganisert butikk med klær og tilbehør (belter osv.) i store størrelser. 60% selges per kilo og 40% med merkede priser. Eierne av butikken tilbyr et utrolig mangfold og klær av kvalitet. Så det setter denne butikken på toppen av de beste vintagebutikkene i Paris.


 • 3. Tucked Friperie i 12. arrondissement: En butikk som selger luksuriøse varer (Kenzo, Versace, osv.) i store størrelser – og alt under 50 euro! Det er virkelig en fantastisk butikk!

Når jeg går gjennom området i vest liker jeg å gå til Louvre-museet, og med sine 16 kilometer med kunstgallerier er det alltid noe nytt å se på og utforske. Jeg liker å sitte ved de faraoniske smykkene for å betrakte disse praktfulle kunstverkene fra den gamle sivilisasjonen. Etter den faraoniske midtgangen liker jeg å gå inn i den franske malergangen, hvor jeg kan beundre noe av arbeidet til en av mine favorittkunstnere: Claude Monet. Jeg sitter vanligvis i mer enn en time i denne midtgangen, siden det er så mange malerier å oppdage hver gang du går der. Jeg synes oppriktig at det er utrolig hvordan humøret mitt for øyeblikket påvirker oppfatningen min av et kunstverk. Jeg ser eller føler aldri det samme hver gang jeg ser på Louvres kunstverk. Men jeg forlater alltid dette stedet med fred i hjertet.

Jeg synes oppriktig at det er utrolig hvordan humøret mitt for øyeblikket påvirker oppfatningen min av et kunstverk.
Andrea Bunod
 • 4. Kunstgalleriet "L'Atelier des Lumières": Et av mine favorittsteder når det kommer til kulturelle steder i Paris: et lager hvor utstillingene endres omtrent hver 6. måned: Forestill deg et helt rom (tak, gulv og vegger) opplyst av Salvador Dalis malerier med sangene til Pink Floyd som spilles i bakgrunnen?!


Etter denne kunstneriske pausen liker jeg å gå rundt Eiffeltårnet og sitte på Champ de Mars for å lese boken som jeg sa til meg selv at jeg skulle lese i så mange måneder. Dette øyeblikket er utrolig fredelig. Du kan sitte nesten overalt i denne parken – den er gigantisk. Jeg pleier å sitte i parken et par timer.


Det er allerede på tide med lunsj og jeg gleder meg til å finne et hyggelig «Brasserie» å spise på. I disse restaurantene vil du kunne få servert anderetter, hjemmelagde pommes frites, salater, fiskeretter og en fantastisk hjemmelaget dessert som Paris/Brest. Mesteparten av tiden prøver jeg å spise noe forskjellig hver gang jeg går til byen. Jeg tror at det lar meg alltid utforske enda en ny kultur. Paris er faktisk kjent for å være en multikulturell by: i samme nabolag kan du faktisk spise afrikansk, japansk og tyrkisk mat, eller på lignende måte spise på en restaurant som blander ulike kulturer i ett og samme måltid.


 • 5. Restaurant Riv'k: En av mine favorittrestauranter i Paris, hvor kjøkkenet deres blander asiatisk og israelsk kultur perfekt sammen. Det er helt fantastisk (hvis du går dit, må du prøve den friterte burrataen og desserten kalt «Brioche Perdue»)


 • 6. Restaurant “Poulet braisé": Mitt uunngåelige sted for lunsjpausen: rimelig og så utrolig godt! Du kan spise en fantastisk tilberedt halv kylling med ris, stekt plantain og afrikanske sauser for mindre enn 15 euro.


 • 7. Delikatessen "La Grande Epicerie de Paris": Du må absolutt prøve dette stedet hvis du kommer til Paris: det er utrolig mange boder som er samlet sammen og presenterer ting som eksepsjonell mat, håndverksgjenstander, vin og alt annet som tilhører en flerkulturell atmosfære. Hovedbutikken ligger i det 16. arrondissementet i Paris.


Med full mage og et stort smil fortsetter jeg å gå rundt i byen, og jeg er fremdeles forsiktig rundt alle byens syklister (Ja, Paris er en by hvor vi prøver å bruke syklene når vi kan).

Det blir så kveld og jeg ringer vennene mine slik at vi kan møtes på «Comédie Française» - det mest populære teateret i Paris (og det vakreste, ifølge meg). Teateret ble bygget i 1680 av den franske kong Ludvig den 14. og tilbyr fortsatt i vår tid det perfekte stedet hvor man fortsatt kan utforske og utvikle fransk kultur gjennom teaterkunsten. Jeg husker at jeg først gikk på teatret da jeg fortsatt var tenåring, og jeg sluttet aldri å bli overrasket over skjønnheten i bygningen og talentet til skuespillerne på scenen. Dette anbefaler jeg virkelig!


 • 8. Teateret "Le Panam'Art Café": Vil du ha en god latter mens du drikker en god cocktail og spiser et godt måltid? Så er dette stedet laget for deg! Her kan du se standup, hvor nye eller kjente komikere kommer og opptrer nesten hver kveld. Sørg for å ha reservasjoner før du drar dit!


Om sommeren går jeg også til de mange kinofestivalene utendørs. Du kan f.eks. se filmer i parken «La Villette» i det 19. arrondissement. Dette arrangementet er helt gratis og så morsomt å oppleve! Ikke glem å ta med et teppe å sitte på og kanskje en liten matbit - så er du klar!


Leter du fortsatt etter en måte å fortsette å nyte de siste timene på i Paris? Da foreslår jeg at du drar til området «Bastille» i det 11. arrondissement med T-banen, slik at du fortjent kan ta en drink og danse i en veldig koselig og moderne bar som stenger rundt kl. 3 på natten. Det er det jeg pleier å gjøre for å avslutte dagen på en perfekt måte sammen med vennene mine.


 • 9. Bar & Beer: En av mine favorittbarer i Paris: et sted hvor du kan slappe av selv etter jobb mens du drikker en god øl eller cocktail. Dette stedet er virkelig fredelig og gledelig.


 • 10. Bar Le syndicat: En nødvendighet i parisisk liv: Det absolutt BESTE cocktailstedet!


 • 11. Nattklubben "Le Pachamama": Min favorittklubb i Paris, en fantastisk bygning fra 1800-tallet med 3 etasjer, hvor hver av dem har sin egen musikk og dekorativt tema.


Avslutningsvis fungerer denne lille guiden som en måte å oppdage en by på - ved å ta tid til deg selv, lytte til dine egne ønsker og å gå rundt å bare la stemningen i området lede veien. Å vandre i Paris på denne måten lar meg finne fred og er en rolig pause i en ganske bråkete og overfylt by. Og med denne lille omvisningen av den perfekte dagen min i Paris håper jeg du føler deg inspirert og klar til å utforske byen selv – eller en annen vakker by.

La gatene lede veien, og la føttene gå hvor hen humøret ditt ønsker. For fremfor alt krever fremtiden at du fortsetter å utforske alle fasettene av det som definerer deg.
Andrea Bunod