Hvordan mote påvirker mot og selvbilde

Hvordan mote påvirker mot og selvbilde

Jeg heter Andrea og er en 24 år gammel fransk sykepleier som flyttet til Paris for et drøyt år siden. Jeg beskriver meg selv som en evig oppdagelsesreisende, en matelsker og en kunstelsker, så derfor ønsker jeg at de sidene av meg skal åpenbart vises i skrivingen min. Jeg er også det samfunnet vårt i dag kaller en plus-size kvinne.


Jeg føler at det er på tide at kvinner fra alle land, med alle former, alle tankesett og alle stadier av livet sitt omfavner sin indre styrke.


Gjennom dette innlegget vil jeg diskutere hvordan mote påvirker mitt eget mot og selvbilde.


Jeg vil beskrive mote som alle måter å kle seg på, med en viss holdning og modighet. Mote er flerkulturelt og grenseløst fordi når den påvirker så mange mennesker som den gjør, må den være mangfoldig. Det er det første jeg elsker med mote: at det avhenger av hver enkelt av oss, og utvikler seg sammen med oss. Men hvordan kan klær, tilbehør eller sminke være en reell ressurs for å oppnå selvaksept og selvtillit?


Jeg ble født i Sør-Frankrike i en middels stor by, og jeg flyttet til Paris for nesten to år siden for å oppdage et nytt livskapittel. Som barn brukte mamma å være veldig oppmerksom på hvordan lillebroren min og jeg så ut. Hun pleide å sy mye, hun likte alltid fine klær, og ville at barna hennes alltid skulle være godt kledd. For eksempel matchet hun hårstrikkene mine med antrekkene mine, og hun matchet til og med tightsen min med mine accessories om vinteren. Moren min sa alltid at utseendet vårt gjenspeiler vår sinnstilstand og vår selvtillit. Å vokse opp med denne tankegangen, gjør at hvordan jeg kler meg er på listen over ting jeg liker å ta vare på. For eksempel, da jeg var yngre pleide jeg å leke med dukker og jeg passet alltid godt på hvordan de så ut: alltid pent kledd og med håret satt opp.Å være sin egen motestylist

Senere, som ung tenåring, drømte jeg om å bli motestylist. Jeg tegnet mange kvinnesilhuetter og mye klær. Jeg følte meg kreativ og fri når jeg tegnet, som om alt var mulig og tilgjengelig fordi det var jeg som hadde ansvaret. Som en høy tenåring som brukte klær i plus size, hadde jeg ofte på meg mange av mine mors klær. Jeg var høyere og bredere enn vennene mine, og jeg ble alltid sett på som den modne og eldre.

Å ha på seg voksne klær føltes riktig på den tiden, det føltes nesten som et skjold laget av stoff som jeg kunne bruke for å møte verden.

Så lenge jeg kan huske i tenårene, la jeg alltid merke til hvordan jeg så ut og hvordan andre så på meg utenfra, fordi jeg visste at med min høyde og mine kurver ble jeg alltid lagt merke til i en folkemengde, uansett hva jeg gjorde. Det var også en måte for meg å ta kontroll over noe jeg kunne være og var stolt av.


For rundt seks år siden oppdaget jeg at en av onklene mine var modell for den prestisjetunge franske designeren Balmain. Jeg så bilder av ham og følte meg begeistret og glad fordi jeg innså at andre i familien min var interessert i moteverdenen før meg. Og overraskelsene stoppet ikke der: lillebroren min, som er mitt livs absolutte stolthet, ble også modell. Moren min og jeg motiverte han til å prøve det da han var tenåring, da vi alltid visste at han ønsket å ta et steg inn i denne bransjen. Jeg ble med han til hans første modellcastinger i Frankrike og London, og vi hadde det helt fantastisk der. Og takket være hans besluttsomhet, talent og modenhet, klarte han å bli en del av London Fashion Week, hvor han gikk catwalk for en ung designer. Jeg har sjelden følt meg så oppriktig stolt av noen. Å se ham blomstre slik var en bragd som storesøster.


Som en 25 år gammel kvinne, er det å tjene mine egne penger noe som får meg til å føle min kjærlighet til mote – og bruke mote som en ekte refleksjon av min selvtillit. Takket være min nye status som ferdigutdannet sykepleier, kan jeg kjøpe klær som lar meg utforske mange forskjellige stiler, forskjellige former og til og med forskjellige moteperioder takket være vintageklær. Å ha en fulltidsjobb (og lønn) gjør at jeg kan kle meg akkurat som jeg vil, og spesielt hvordan jeg føler meg, da utseendet mitt alltid avhenger av humøret og mine ønsker. Jeg elsker å ha på meg noe som er uventet, og det er en annen ting jeg elsker mest med mote: at det kan være banebrytende og presse forventningene.Forventningene til kvinner i plus size

Sosialt sett forventes det altfor ofte at kvinner som bruker klær i større størrelser skal ha store, nøytrale og lite tilpasset klær, men det er så mange måter å omfavne kurvene dine på. Det er så mye å oppdage, så mye å utforske og prøve. Når du bygger selvtillit, sørg for å omgi deg med omsorgsfulle mennesker. De vil tillate deg å blomstre som du burde og fortjener. Et merke som Zizzi lar kundene bryte barrierene som samfunnet bygde opp, en trangsynt og smakløs moteform. Jeg føler meg stolt over å jobbe med dette merket, fordi de jeg møtte gjennom Everyday Women har fått meg til å føle at kvinner endelig ble forstått og hørt – fordi de deltar i denne blomstrende bevegelsen av kroppspositivitet, som jeg anser som essensielt i 2022.


Jeg snakker om mote, men jeg må være litt mer spesifikk om hvilken type klær som gir meg umiddelbar selvtillit. Vanligvis, når jeg ønsker å øke selvtilliten min, bruker jeg livlige farger og mønstre. Det får meg til å føle meg glad, modig og ambisiøs. En av mine favorittklær er en god omslagskjole. Jeg liker en middels lengde og en passform med litt utringning. Jeg føler meg alltid komfortabel med meg selv i sneakers og sko med plattform, selv om jeg er høy. Når det kommer til accessories, elsker jeg å ha ting i håret: fargerike hårstrikker, satengskjerf og turbaner. Og til slutt: jakker! Jeg absolutt elsker jakker – denimjakker, blazere, bomberjakker, oversized jakker etc. Jeg tror at det alltid fullfører selv den enkleste looken. Og det får meg til å huske hvordan moren min alltid så elegant ut med dem, hun har alltid på seg en jakke utenpå klærne.


Jeg liker å bruke sminke avhengig av humøret mitt. Jeg kan ha en veldig dristig look med mange farger, men jeg liker også en nøytral og nude look. Leppestifter er min go-to, jeg har mer enn 30 på badet mitt!Kommunikasjon uten ord

Mote lar meg kommunisere med verden uten ord, men det er utelukkende takket være følelsene, minnene og de modige kombinasjonene som min egen måte å kle seg på innebærer.

Mote gir meg muligheten til å utforske min kreativitet, variasjon av sinnstilstander, og enda viktigere min utvikling som kvinne

Måten jeg kler meg på utvikler seg og vokser med meg – og jeg føler meg trygg og stolt over alle de forskjellige stilene jeg har opplevd fordi de alle betyr noe for meg. Og på en måte uttrykker denne evolusjonen hvordan jeg ønsker å bli sett i den komplekse verden vi lever i; som meg selv og som et uventet menneske som fortsatt er i utvikling.


For å konkludere, kan jeg enkelt og stolt si at mote var en stor faktor i å bygge og bekrefte min selvtillit, mitt selvbilde og mine verdier gjennom dets evigvarende mangfold. Jeg innser dette hver dag, og jeg håper at etter å ha lest dette innlegget vil du også kunne finne den rette vinkelen som lar deg føle deg trygg og kraftfull. Ikke glem å gjøre mote til en fordel for deg selv og ikke en begrensing!