Everyday Women - de første skrittene

Everyday Women - de første skrittene

En dag med Everyday Women

Vil du beskrive deg selv som modig? Som helt vanlig? Hva med ærlig?


På en solrik vårdag satte vi seks kvinner sammen i København. Og ovenstående er ord som beskriver de seks kvinnene som alle er en del av Everyday Women. Alle helt vanlige, alle med hver deres utfordringer, alle med hver deres unike særpreg. Alle modige.


Som kvinne føler jeg et ansvar for å vise at hvordan jeg er og hvordan alle andre er, det er normalt. Normalt er helt greit, normalt er vakkert. Det burde bli vist på nett, det burde bli sett, og det burde bli promotert. Det er derfor jeg søkte [til Everyday Women, red.]. Dette er første gang jeg har sett et brand ta ansvar gjennom kundene sine.

- Andrea Bunod, 24, Frankrike

Med Everyday Women tar vi et skritt i den riktige retningen og tar en del av ansvaret for at kvinner føler seg representert og lyttet til. Her lytter vi som bedrift til virkelighetens kvinner og prøver å lære – i alt fra produksjon av klærne og tilbakemeldinger på passformer av undertøy, til tilbakemeldinger på hjemmeside, forbedringer av størrelsesguider, bilder på Shop the Look og kampanjer akkurat som den du ser her. Zizzi-kvinnen er ikke bare en kvinne i butikken eller en følger på Instagram. Hun kan også være en samtalepartner, en ambassadør og en representant for det Zizzi står for. Nemlig et fellesskap for å skape et motebilde som gir plass til alle – og som sikrer at det finnes en bluse i butikkene, som passer akkurat deg.


Livet er for kort. Alle er unike, så bare kast deg ut i det og vær deg selv.

- Andrea Bunod, 24, Frankrike

Everyday Women er vårt bidrag til verden, som er litt mer ekte. Litt mer autentisk, litt tettere på virkeligheten. Litt bedre til å lytte. Hvor vi går sammen med dere på andre siden av skjermen og butikkdisken, hvor vi går et lite skritt foran og viser kvinner, akkurat slik vi ser ut. Hvor vi utfordrer forståelsen av hva som er normalt.


Som et bilde på den uforutsigbare verden vi lever i, inviterte vi disse seks kvinnene til København. Alt de hadde fått vite på forhånd var møtested og tidspunkt. De bor i land rundt i Europa. En fra Østerrike, en fra Frankrike, en nordmann, og tre dansker. Alderen varierer fra 22 til 74 år og kvinnene hadde aldri møtt hverandre før dagen i København.


Alle vi er så forskjellige typer, og jeg vil gjerne at folk ser at vi alle er vakre på hver vår måte. At vi kan være det samme. Jeg ønsker at enhver kvinne kan se sin skjønnhet.

- Jasmin Mairhofer, 37, Østerrike

Prøv å forestill deg scenarioet: du møter opp i en fremmed by – kanskje til og med et fremmed land – for å møtes med en rekke kvinner, du ikke vet hvem er. Det viser mot, og de 6 kvinnene er både viljesterke, ærlige, og ikke minst helt vanlige på hver sin måte. Og de har alle tatt en solrik vårdag ut av kalenderen for å snakke med oss – og uten å vite hva og hvem som ville møte dem.


Jeg var nysgjerrig og litt redd for hvordan de andre kvinnene så ut – om de var modeller. Og de var bare helt vanlige, flotte og søte kvinner.

- Stina Vea, 28, Norge


Som en del av Everyday Women har de seks kvinnene – og mange flere – sagt ja til å hjelpe Zizzi fremover. Til å gå i dialog for å skape de aller beste produktene og for å støtte og hylle oss kvinner. I alle våre likheter og ulikheter. Fordi det er viktig for oss som mennesker å ha noe å speile oss i. At det ligger et par bukser på butikkhyllen som sitter godt. Og at vi kan se dem på nett på en modell som faktisk har litt former. Og som ordet antyder, er Everyday Women hverdagens kvinner. Kule, modige, åpenhjertige, reserverte, ærlige, sårbare eller sterke. Eller litt av alt.


Del 1 av 3