Ferieklar med Jasmin

Ferieklar med Jasmin

Om å reise alene

En Q&A om å reise verden rundt på egen hånd. Les med og bli inspirert til å fylle kofferten med søte antrekk og nye opplevelser.Spørsmål: Hei Jasmin! Sommeren er rett rundt hjørnet. Hvor var det siste stedet du reiste til?

Svar: Det siste stedet jeg reiste til var Island i januar. Jeg har bursdag i begynnelsen av januar, og jeg begynte å reise alene rundt denne tiden for et par år siden. Da jeg begynte å reise bort på bursdagen min reiste jeg til varmere strøk fordi jeg ville vekk fra det kalde været. Jeg prøver alltid å planlegge noe spesielt på selve bursdagen min. I år ville jeg virkelig se nordlyset, derfor bestemte jeg meg for å reise nordover i år.


Spørsmål: Høres fantastisk ut! Vi hører at du elsker å reise alene - hva betyr det for deg?

Svar: Jeg synes det å reise på egen hånd er veldig spesielt, fordi du må lytte til deg selv om hva du virkelig vil og hvor langt du virkelig vil gå. Du utfordrer deg selv litt mer hver gang. Du må finne strategier på egen hånd. Det er ikke bare en soloreise til et sted, men også en personlig reise til seg selv.


Fortsetter...

Se Jasmins go-to sommerantrekk her – og bli inspirert til din egen feriepakking

Jeg elsker når klærne mine kan kombineres eller når de kan styles uformelt for om dagen OG stilig for å gå ut om kvelden

Spørsmål: Hvor reiste du den aller første gangen du reiste alene?

Svar: Jeg begynte å reise på egen hånd (på en måte) da jeg var 13 og foreldrene mine sendte meg på sommerleir i England. Selv om jeg var med en gruppe mennesker på samme alder. Jeg tror at det å reise utenlands i ung alder var starten på å reise alene for meg. Jeg likte det og dro til et nytt sted nesten hver sommer. Da jeg var 18 tilbrakte jeg en måned i Australia. Jeg valgte å bestille et språkkurs der, så jeg hadde en slags struktur. Jeg tilbrakte morgenen på kurset, og bodde på et herberge sammen med andre fra den skolen, så det var lettere å finne veien og også å få venner. Jeg var fri til å gjøre hva jeg ville på ettermiddagene og elsket å spasere rundt og oppdage steder.


Spørsmål: Var du nervøs for å dra alene?

Svar: Jeg var definitivt nervøs for å reise alene, men det er faktisk så lenge siden at jeg nesten ikke husker hvordan det føltes.


Spørsmål: Hva med nå, er det noen spesifikke ting du gjør for å forberede deg på en soloreise sammenlignet med en reise med andre?

Svar: Nå for tiden, når jeg reiser alene, prøver jeg å planlegge så mye som mulig før reisen begynner. Dette gir meg struktur ved at jeg vet hva jeg kan forvente. Men også struktur til å komme meg ut av hotellet for å gjøre noe, og ikke bli inne, i tilfelle jeg blir overveldet. Selv om jeg planlegger mye, er det fortsatt mange ganger jeg er alene. Jeg tror mange mennesker er redde for ensomhet og også litt redde for å bli bedre kjent med seg selv. Men hvis du virkelig er forbundet med deg selv, blir du aldri ensom. Jeg synes at disse soloreisene hjelper meg mye med dette!


Fortsetter...

Jeg elsker kombinasjonen av rød culotte og skjorte. Den er perfekt for shopping eller en lengre sightseeingtur

Spørsmål: Hva er de 3 beste stedene du har besøkt på en soloreise?

Svar: Sydney. Island om vinteren. Og en rundtur i India og Pakistan, der jeg møtte et par mennesker på veien som jeg kjente og som fulgte meg deler av veien.


Spørsmål: Har du noen råd til noen som reiser alene for aller første gang?

Svar: Hvis du aldri har reist på egen hånd før bør du prøve å organisere reisen grundig før du starter. Du kan enten finne noen turer du kan bli med på, eller finne en AirBnb med andre som kan hjelpe deg med å finne frem i byen - eller til og med et hostel med folk på samme alder. Derfor, hvis du er ensom eller "fortapt", kan du enkelt finne noen å få kontakt med.


Spørsmål: Og til slutt - hva er det viktigste du må ha i kofferten når du reiser?

Svar: Da jeg var yngre kunne jeg reise med bare en ryggsekk, men i dag foretrekker jeg å ta med litt mer bagasje. En badedrakt/bikini er et must, og nok bøker, for jeg elsker å lese.


Spørsmål: Og hva er ditt favoritt sommerferieantrekk - har du kanskje en "ferieuniform"?

Svar: 

... Badedrakt eller bikini og en stor stråhatt. 

... En lett langbukse/culotte for lengre turer. 

... Sommerkjoler med sykkelshorts under (mot gnagsår) til middagstid 

Jeg har egentlig ingen uniform, men jeg elsker mote og jeg elsker å ha på meg noe annet hver dag, morgen og kveld. Derfor trenger jeg en stor bag.