Tips og triks til hår og sminke på bryllupsdagen

Tips og triks til hår og sminke på bryllupsdagen

Mangler du inspirasjon til hår og sminke på bryllupsdagen? Da trenger du ikke å lete lenger. Våre dyktige stylister gir sine beste råd for hår og sminke som passer til deg – og din brudekjole.


På bryllupsdagen skal du føle deg vakker. Og hvis du selv synes du ser nydelig ut, syns garantert personen som står ved alteret det også. Og bryllupet er en stor begivenhet – uansett om feiringen er stor og ekstravagant eller koselig og intim. Les her og få makeupartistens tips til bryllupsdagen og frisørens beste råd for hår og sminke på den store dagen.

Den vakreste versjonen av deg: Enkel og vakker sminke

Når det kommer til sminke på bryllupsdagen, kan det være en fordel å ikke bruke for mye. Uansett kjole, størrelse og ramme på bryllupet, er makeupartistens beste råd å holde sminken enkel og naturlig. Makeupartist Mette Schou lister her opp sine fem stikkord for en elegant brudesminke som varer hele dagen – og natten:


1. Enkelt. Ikke prøv noe nytt på bryllupsdagen. Hold deg til det du vet fungerer for deg.


2. Naturlig. La utseendet ditt skinne gjennom. Påfør en tidløs og naturlig sminke som fremhever trekkene dine.


3. Holdbart. Bruk en primer og en setting spray, slik at sminken holder hele dagen og natten.


4. Frisk og strålende. Bruk en fin highlighter på kinnbena, en flott og rosa rouge, i tillegg til myke, kysseklare lepper – kanskje fra en leppepomade med litt farge i.


5. Vannfast. Velg en maskara som holder for alle øyeblikkene fylt med gledestårer.


Det viktigste er at du føler deg som den vakreste versjonen av deg selv på dagen. Og med de 5 tipsene i bakhodet er du i hvert fall garantert en sminke som er elegant og som passer deg. Og da er det ingen risiko for å se tilbake på bryllupsbildene med avsky for en trendy, men mindre elegant sminke om noen år.

4 fine frisyrer du enkelt kan kopiere

Nå er sminken på plass, men hva med håret? Det finnes nesten uendelige mange forskjellige frisyrer, og her kan det være fornuftig å sette opp håret, eller ha elegante krøller som skiller seg litt mer fra det du vanligvis ville gjort.


Hårstylist Julie Garrett gir fire forslag til frisyrer på bryllupsdagen – til fire forskjellige typer kjoler og brudeantrekk:


1. Den romantiske looken er uhøytidelig og fri i uttrykket sitt. Myke, vakre bølger gir en avslappet, men festlig stemning.


2. Den elegante looken er både vakker og klassisk. Her er en sterk og feminin frisyre som gir mye karakter og samtidig lar brudens vakre trekk være i fokus.


3. Den moderne looken er stilig og uformell. Alt er stylet og gjennomtenkt, men her har vi gått bort fra det som minner om en tradisjonell brudestyling.


4. Den enkle og vakre looken er basert på et sterkt og sunt rettet hår som gir et rent uttrykk. Frisyren er utrolig feminin og støtter sminkens glød.


Det finnes mange forskjellige frisyrer man kan velge på den store dagen. Men forhåpentligvis er du litt nærmere å velge frisyre med hårstylistens små tips.


Det viktigste er at du kan kjenne deg igjen i både hår og sminke på dagen, og at du ser deg selv i speilet og tenker «wow». Og husk at den heldige personen du skal si ja til har valgt deg for akkurat den du er. Med et kjærlig smil om munnen har du alltid ditt vakreste trekk med deg.

Med et kjærlig smil om munnen har du alltid ditt vakreste trekk med deg