Et bedre valg

I Ball Group strever vi konstant etter å lage produkter som ikke bare lever opp til våre kunders motesans og krav til kvalitet, men også deres bevissthet om å ta bedre valg med tanke på miljøet. Når du handler hos Zizzi, har du kanskje lagt merke et lite merke som markerer de varene som vi har kategorisert som "Et bedre valg". Helt grunnleggende mener vi at et bedre valg først og fremst innebærer god kvalitet og produksjonen av kundens yndlingsvarer som de beholder, passer på og pleier i de kommende årene. Så ønsker vi selvfølgelig å øke antallet av styles som inneholder sunne materialer, slik at våre miljøbevisste kunder har mulghet til å ta et bedre valg når de handler hos oss.

Når du ser merket "Et bedre valg", så betyr det at dette plagget inneholder minst 30% miljøvennlige fibre. Det kan i mange tilfeller inneholde mer, faktiisk helt opptil 100%, men det kan du lese mer om i den aktuelle produktbeskrivelsen.

Økologisk bomull

Økologisk bomull er bomull som er dyrket uten bruk av plantevernmidler og genetisk modifiserte organismer. Det gjør det til et mer miljøvennlig alternativ til konvensjonell bomull​​​​​​​

FINN ET BEDRE VALG

LENZINGTM
ECOVEROTM
viskose

LENZING™- og ECOVERO™-merkede viskosefibre stammer fra naturlige skoger og produseres i en miljøvennlig prosess, der det blir brukt opptil 50% mindre energi og vann enn ved tradisjonelle viskosetyper. LENZING™ og ECOVERO™ er varemerker som tilhører Lenzing AG.

FINN ET BEDRE VALG

Gjennbrukbar polyester

Gjennbrukbar polyester kommer vanligvis fra resirkulerte PET-flasker, men kan også komme fra resirkulerte polyesterplagg. Når vi kaller dette bærekraftig, er det fordi vi ikke bruker nytt materiale eller naturressurser.

FINN ET BEDRE VALG

Lyocell (TENCELTM)

​​​​​​​TENCEL™-merkede lyocellfibre stammer fra naturlige skoger og produseres i et lukket system, som betyr at både vann og oppløsningsmidler gjennbrukes og blir brukt igjen mer mer enn 99%. TENCEL™ er et varemerke som tilhører Lenzing AG.

FINN ET BEDRE VALG

Resirkulert skinn

Resirkulert skinn har blitt brukt i andre skinnplagg før det ble omdannet til et nytt plagg. Resirkulert skinn kan for eksempel komme fra møbler og klær. Sammenlignet med nytt skinn er resirkulering av materialet med på å redusere vannforbruk, bruk av kjemikalier og mengden avfall. Derfor er resirkulert skinn et mer miljøvennlig alternativ til nytt skinn.

FINN ET BEDRE VALG