Linkjoler – din must-have til sommeren

Linkjoler – din must-have til sommeren

Du har sikkert vært borti varme sommerdager før, hvor varmen er så intens at du nesten ikke vet hva du skal ha på deg. Derfor kan det være en god idé å tilpasse klesvalget til høyere temperaturer dersom du skal ut og reise eller været hjemme viser seg fra sin bedre side.


Løsningen kan ofte finnes i materialet, og derfor vil vi gjerne hjelpe deg med å finne rett kjole i rett materiale for sommeren. Av flere grunner vil vi anbefale lin, da det ikke er uten grunn at sommer og sol forbindes med nettopp lin.


5 gode grunner til å gå for en linkjole

Lin er først og fremst et materiale som egner seg godt til sommeren, og det er mange fordeler ved å gå for en sommerkjole i lin.


1. God pusteevne

Lin egner seg spesielt godt til sommeren takket være sin gode absorberingsevne. Materialet er i stand til å absorbere opptil 20% av vekten sin uten å føles fuktig og ubehagelig. En linkjole vil derfor alltid være tørr og komfortabel å ha på seg. I tillegg har lin gode temperaturregulerende egenskaper, som gjør at du med fordel kan bruke lin både om sommeren og vinteren.


2. Allergivennlig materiale

Hvis du har allergi eller sensitiv hud, er lin et ideelt materiale for deg. Dette skyldes i hovedsak den høye sugeevnen, som gjør at kjolen din ikke blir våt og dermed forhindrer bakterier i å vokse. I tillegg kan det nevnes at linstoffet oftest produseres uten bruk av kjemikalier og sprøytemidler, som gjør at man kan unngå allergiske reaksjoner dersom man har allergi.


3. Naturlig og slitesterkt

I motsetning til for eksempel bomull er lin mer slitesterkt. Lin er et naturlig materiale og laget av naturlige fibre, som er sterke i seg selv. En linkjole vil derfor ha en lengre levetid. De sterke fibrene sørger også for at kjolene dine ikke mister formen etter vask. Materialet blir derimot bedre for hver vask og for hver gang du bruker det.


4. Mykere og bedre for hver gang

Lin er en av få tekstiler som blir bedre over tid. Til å begynne med kan det føles litt stivt, men ikke la det holde deg tilbake fra å bruke linkjolen din. Den blir bare mykere og mer behagelig jo mer du bruker den – den blir altså bare mer komfortabel med tiden.


5. Minimalt med pleie

En annen fordel med lin er at det gjerne skal ha litt krøller her og der, så du kan trygt legge bort strykejernet. Det fremhever bare den naturlige og litt røffe teksturen til materialet, og gir dermed linkjolen litt ekstra sjarm. Et par linkjoler egner seg derfor ekstra godt i kofferten når du skal på ferie.

Linkjoler i plus size

Når du først har blitt kjent med lin og dets mange fordeler, er det vanskelig å klare seg uten - spesielt i sommergarderoben. I tillegg er de fleste linkjoler designet med en løs passform, noe som gjør at de passer perfekt for kvinner i alle former og størrelser. Samtidig oppnår du en enda lettere og mer avslappet følelse – lin vil sjeldent være et dårlig valg.


Men dersom du likevel ikke er helt fan av lin, men likevel ønsker å ha noen av de luftige egenskapene, så finnes det også et alternativ for deg. I tillegg til kjoler i 100% lin, kan man også få en blanding av lin og bomull - og på den måten kan du få litt av det beste fra de to materialene.


Nedenfor kan du se et utvalg av linkjolene våre i både lin og en linblanding. Er du ute etter noen spesfikke detaljer, utover at kjolen skal være av lin? Ser du kanskje etter en lang linkjole, en linkjole med knapper eller en linkjole uten ermer? Uansett hva du er ute etter, så har vi en kjole som passer inn i garderoben din.

Slik tar du vare på linkjolene dine

Nå har vi har allerede slått fast at lin er et slitesterkt materiale. Men hvis du behandler linkjolene dine med omtanke, vil de vare enda lengre. Siden lin puster bedre enn syntetiske materialer, vil du også oppleve at du ikke nødvendigvis trenger å vaske det like ofte. Hvis den ikke er skitten, men bare lukter litt, kan du henge linkjolen din ut til lufting.


LES: de gode rådene våre for å forlenge levetiden til yndlingsklærne dine.


Hvis linkjolen din skal en tur i vaskemaskinen, bør du alltid sjekke vaskeanvisningen på plagget før du går i gang. For å opprettholde holdbarheten og kvaliteten på kjolene dine, er det viktig at de vaskes under de rette forholdene. Du kan lese mer i vaskeguiden vår her.


Sommerens alternativer i lin

Foretrekker du ikke kjoler, men likevel ønsker et alternativ til sommerdagene, har vi også noe for deg. Uansett om du foretrekker et par pene og løstsittende shorts, vakre og stilige sett eller komfortable og enkle bukser, kan du finne det i et bredt utvalg av farger.