Plus size
Boleroer

Boleroen kan med sitt korte og trendy utseende gi en utrolig flott og feminin look. Bolerojakker i plus size er perfekte til alle årstidene, hvor de tar det verste av vinden på de kjølige vår- eller sommerdagene, og samtidig gir litt ekstra varme om vinteren.

Boleroen kan med sitt korte og trendy utseende gi en utrolig flott og feminin look. Bolerojakker i plus size er perfekte til alle årstidene, hvor de tar det verste av vinden på de kjølige vår- eller sommerdagene, og samtidig gir litt ekstra varme om vinteren.

Boleroer i store størrelser

Dette klassiske plagget, med sine spanske aner, gjør seg godt til både casual og mer formelle antrekk – og er en selvfølge i enhver kvinnes garderobe. Og som vi kommer nærmere inn på i denne artikkelen, er boleroen et ytterst allsidig plagg som kan kombineres med både ­­kjoler,­­ bluser, ­­skjorter og ­gensere.

Frodige kvinner og bolero – en god miks

La oss bare fastslå det med en gang. Boleroen er et utrolig lekkert plagg, som også gjør seg godt på frodige kvinner i store størrelser.

Boleroen, et fleksibelt plagg med mange bruksområder

Boleroen er et fleksibelt plagg som passer både til arbeid, hyggestunder på byen og til mer formelle sammenkomster. I likhet med klassiske jeans er boleroen også et plagg hvis uttrykk kan bestemmes av tilbehør og øvrig bekledning.

Velger man å kombinere med en enkel hvit skjorte under, vil boleroen fremstå som et litt mer formelt plagg. Til sammenligning, vil den samme boleroen i kombinasjon med en farget eller svakt mønstret topp og friske accessoirer, fremstå som et casual plagg.

Min personlige favoritt er dog en bolero i bruk sammen med en elegant lang kjole. Helt perfekt blir det med kjole og bolero i nyanser av samme farge, men man kommer også langt ved å holde begge plaggene i matchende nøytrale farger.

Tips: Boleroen tar liten plass i vesken, så det er et praktisk ekstra plagg å ha med seg ved forskjellige sammenhenger. Blir det kjølig henter du den frem – og skulle du bli for varm, kan den lett legges tilbake i vesken. Det lar seg ikke så lett gjøre med en jakke…

Boleroens utforming

Etter hvert har boleroen kommet i en rekke forskjellige stiler, hvor et det øvrige skiftende motebildet også påvirker boleroens form og snitt. (Den klassiske spanske utgaven, basert på matadorenes «chaquetilla»-jakke, ser ut til å være et evigvarende plagg som hele tiden lever side om side med moderne varianter.)

For tiden dominerer en variant hvor designet minner om en blazer og denne varianten passer svært godt for en bolero i store størrelser. – Og dermed er det et ypperlig plagg for frodige kvinner, siden boleroen i sitt tynne myke stoff, former seg lett etter kroppen og blir som et elegant statement.

Boleroen i sin klassiske form dukker også opp fra tid til annen, mens den forenklede versjonen

Når en jakke blir litt for mye

Du vet, disse deilige solskinnsdagene, enten det er vår, sommer eller høst… Du går i en topp med korte ermer, og i det solen begynner å gå ned, blir det fort litt kjøligere.­ – Men en jakke blir litt for mye og vil dessuten virke overdressed. Da er boleroen perfekt, til å gi bare litt ekstra varme. Du får dekket armene, men lukker ikke for overkroppen, så du blir ikke for varm. Praktisk, ikke sant? Dessuten ser det bra ut!

Vinterstid gir boleroen anledning til å bruke ermeløse plagg. Normalt vil det se nakent ut på vinteren, men trekker du en bolero over, blir kombinasjonen lekker.

Passer en bolero til deg?

Helt klart. Bolero i stor størrelse er et lekkert plagg. For å sikre at den passer til deg, går du til vår størrelsesguide som forklarer hvordan du måler deg frem til din størrelse og enkelt «konverterer» de målte centimetrene om til klesstørrelser.

Vil du gå enda grundigere til verks, så ser du også en­måltabell­til hvert enkelt plagg inne på produktsiden. Der vises målene for alle aktuelle kroppsdeler.

Og skulle du være uheldig, og ser at boleroen ikke passer helt perfekt til din kropp, så har vi selvfølgelig 14 dagers returrett.

Våre boleroer har normal passform, tegnet spesielt for store kropper, så du behøver ikke å ta særskilt hensyn til passformen.