No secrets. Just underwear

En dansk stjernefotograf og tre modige modeller

I ingenting annet enn undertøy. Uten filter, uten klær å gjemme seg bak - men med masse selvtillit, skjønnhet og styrke. Det var rammene for undertøyskampanjen bak tittelen No Secrets. Just Underwear, en ny undertøyslinje med sexy undertøy og lingerie.


Stilen fortsetter for undertøyslinjen Devoted, som enda en gang er fotografert av Petra Kleis. Denne gangen på to vakre og veldig forskjellige modeller. Kampanjen viser på én og samme gang sårbarheten i å være avkledd - og styrken i å ha selvtillit til å vise seg frem.

«Denne kampanjen viser sexy, selvsikre kvinner som har det godt med seg selv. Det vil alltid være tiltrekkende for meg. For meg er det ekthet og oppriktighet som får deg til å føle noe når du ser et bilde. Du kan se at det er en ekte person, og ikke en som har blitt retusjert til å se ut på en spesiell måte etter det samfunnet ‘vil ha’.» – Petra Kleis, fotograf.Petra Kleis er blant annet kjent for sitt autentiske syn på kvinnekroppen. Hennes arbeid er preget av nøye omtanke på vinkler, ingen retusjering, representasjon av diversitet - og mye annet. Den autentiske linsen vinner alltid. Det handler om å vise kvinner for hva vi er. Med former eller med ruller på magen, i all uperfekt skjønnhet og naturlighet.

Det er bare en kropp, og det er bare undertøy

«I de siste 5 årene har ting endret seg helt. Ruller på magen, strekkmerker, appelsinhud, osv. er nå faktisk tillatt i alle reklamer og kampanjer vi ser i hverdagen. Da jeg startet som fotograf var det helt vanlig standard å gjøre modellenes ben lengre, fjerne ALLE feil, og fjerne små buler på magen eller folder i huden. Heldigvis har det endret seg.» – Petra Kleis, fotograf.


Petra Kleis fotograferer som regel på analog film. Det er en helt annen måte å arbeide på enn hva de digitale mulighetene ellers tillater. Alt kan vendes, snus og justeres underveis. Det analoge kameraet derimot, fanger virkelige, oppriktige øyeblikk, og gir deg langt færre bilder å jobbe med.

Derfor er det analoge fotografiet også mer følsomt. Det er skapt i et rom av tillit mellom fotograf og modell, og det er en sårbarhet i situasjonen som minner om den vi viser hverandre når vi står frem i bare undertøy. Unike, vanlige og uperfekte, akkurat slik vi er.


«Vi vet alle sammen godt hvordan ekte kropper ser ut, for vi ser dem hver dag. Jeg vil ta mitt kjønn seriøst og se hvor vakker virkeligheten faktisk er. Så vi alle kanskje kan få det litt bedre med oss selv. Meg selv inkludert.» – Petra Kleis, fotograf.