FIGURGUIDE

Hos Zizzi vet vi at kvinner med kurver har en utfordring når de skal finne klær som passer til nettopp deres kroppsform. Kurvede kvinner ER veldig forskjellige. Derfor har vi utviklet fem figurtyper som gjør det enklere for deg å finne de styles som fremhever kurvene dine på optimalt vis.

De fem figurtypene er basert på forholdet mellom bryst, midje og hofte. Uansett størrelse rundt hoften, tar man utgangspunkt i at hoften er normal, og så avhenger figurtypen av hvordan bryst- og midjestørrelsen er i forhold til hoften.

UNNGÅ FRUSTRASJON

Kunnskap om din egen figurtype og hva som passer deg best, kan hjelpe til med å unngå den frustrasjonen de fleste kvinner kjenner når de ser en kjole på en venninne som ser supersøt ut - og senere oppdager at den på ingen måte er like fin på en selv.

Grunnen kan godt være at hun har en annen figur - selv om dere begge er kurvede, vil ikke det si at dere kan dele alle slags klær med hverande.Her kan du se en presentasjon av de fem figurtypene, samt finne din egen figurtype.​SIRKEL

Her gjelder det å nedtone midjen og fremheve bryst eller hofte. For den sirkelformede gjelder det å velge 'enten eller'. Her skal det enten fokuseres på brystet eller hoftene - ikke på begge deler, for da blir midjen rammet inn.
Det er også en god idé å tenke på hvordan enten kroppen eller bena blir forlenget.

Gode tips:
V-hals gir fint fokus til halspartiet.
Velg diskre farger og materialer rundt midjen, og bruk halskjeder og skjerf, det gir lengde.
Et par iøyenfallende bukser kan sette fint fokus på bena.DRÅPE

Hvis du har dråpeform skal du sette fokus på bryst, skuldre og midje. Derfor er det en god idé å gå etter mørke bukser som ikke tiltrekker seg alt for mye oppmerksomhet. Overdelen skal møte underdelen enten over, eller under det bredeste partiet på hoften - aldri midt på!

Gode tips:
Husk å alltid ha sko og bukse i samme farge - det forlenger bena.
Puffermer og skulderputer gir bredde og skaper harmoni mellom skuldre og hofter.
​​En bred utringning og et kort halssmykke flytter fokus opp mot brystet.KURVER

Kvinnen med figurtypen kurve bestemmer selv hva hun vil fremheve og nedtone. Denne figurtypen har en naturlig harmoni mellom bryst, midje og hofte. Her finnes mulighet og frihet til å skape det uttrykket en selv ønsker. Bruk farger, tilbehør, mønstre og styles når du vil være fin og femininm, eller rå og maskulin.

Gode tips:
Samme farge på nederdel, strømper og sko - det forlenger bena.
Rå jeans og en feminin overdel gir en flott, dynamisk look.OVAL

Kvinnen med den ovale figurtypen skal bevege seg i den feminine retningen, og fremheve hoftene. En oval figur kan lett virke litt maskulin, så derfor gjelder det å bevege seg i den feminine retningen. Det beste rådet er å fokusere på hoftene, og nedtone bryst og midje.

Gode tips:
En bluse som rekker til rett over hoftene vil være kledelig.
Lyse bukser fremhever hoftene og gir en fin og feminin look til ovalfiguren.
​​​​​​​Loddrette striper på overdelen er det eldste trikset i boka – og det virker!TIMEGLASS

Kvinnen med timeglassfigur skal fokusere på å fremheve midjen sin. Timeglassfiguren skal vises frem, og det gjør man selvfølgelig ved å velge klær med en markert midje. Diskre farger og materialer er med på å sette fokus på figuren, og gi et harmonisk uttrykk.

Gode tips:
Et høyt plassert belte gir fin lengde til bena.
​​​​​​​Samme farger på over - og underdel, kun brutt av et belte, viser den flotte figuren.