3 måter å style polokragen på

3 måter å style polokragen på
3 måter å style polokragen på

Vi har nok alle et spesielt forhold til høyhalsede gensere. Noen elsker de og bruker de ukentlig, mens andre legger de bakerst i skapet. Men polokragen er alt annet enn kjedelig – den kan styles på utallige måter og har blitt en uunnværlig del av mange garderober rundt om i verden.


Og det du kanskje ikke visste er at den svarte høyhalsede genseren har fått kultstatus i de flotte antrekkene til velkjente, kreative hoder. Dette har den fått som en slags hverdagslig enkel motpol til et kreativt sinn. Populariteten til den svarte høyhalsede genseren har blitt ledet av kreative hoder som Audrey Hepburn på 1960-tallet og Steve Jobs, som alltid hadde på seg jeans, joggesko og en svart høyhalset genser. Det var en signatur. På den ene siden er det veldig enkelt – og på den andre siden er det et antrekk som bare alltid fungerer.


Uavhengig av skiftende trender er polokragen perfekt å eie. Hvis du enda ikke har en genser med den karakteristiske høye halsen, tilbyr vi 3 forslag til hvordan du kan style det elskede plagget.


Denne toppen er ermeløs og er laget av et vakkert ribbet materiale. Sammen med våre tips og triks fungerer den med alle slags høyhalsede gensere.

Lag-på-lag: Under en blazer

Lag-på-lag er en go-to-styling for mange folk, men å ha på seg for mange lag kan lett bli for varmt. Og spesielt om sommeren, når du kanskje vil ha på deg en blazer eller cardigan på jobb, kan en uventet svettelukt lure rundt hjørnet. Hva er løsningen? Dropp ermene på den høyhalsede genseren! Da unngår du for mange lag i antrekket ditt og du får mer bevegelighet for armene dine fordi du slipper det ekstra stofflaget.


Hvis settet fortsatt blir for varmt på en nydelig sommerdag, kan du alltid ta på deg blazeren igjen.


Trendy og avslappet: Detaljen under en genser

De siste par årene har vi alle brukt mer tid i fritidsklær enn noen gang før. Gensere og myke bukser er ikke lenger forbeholdt en søndag på sofaen - langt ifra! Det behagelige settet kan til og med enkelt oppgraderes og gjøres litt mer trendy ved – ja, du gjettet riktig – å la en polokrage synes i halsen.


Noen ganger er det de bittesmå detaljene som løfter et antrekk. Kragen under en genser er en utrolig enkel og trendy variant av trenden, og får det behagelige antrekket til å se gjennomtenkt og enda kulere ut.


Her kan du leke deg litt med fargene. Som en tommelfingerregel passer en genser med lyse undertoner best med en hvit høyhalset genser – som her, hvor vi har brukt en hvit topp under en lyseblå genser. Motsatt passer de mørke undertonene, som f.eks. mørkegrønn, mørkebrun og lignende, best sammen med svart.


Stilig og sommerlig: Under kjolen

Å ha på seg T-skjorter og topper under en kjole - vekker det frem minner? Vi så stilen sist på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 00-tallet. Men nå er den kule stylingen tilbake for fullt, som en trendy, praktisk og virkelig fin go-to.


En polokrage under kjolen passer spesielt godt hvis kjolen har en litt dypere utringing. Og da er det ekstra smart om du skal rett fra jobb til fest eller fra kaffe i solen til middag og vin. Kaster du toppen og legger til litt smykker, endres uttrykket totalt på få minutter.

Har du blitt enda mer tiltrukket av polokragen nå? Helt forståelig! Det er mange flere måter å bruke genseren på, så det er bare å kaste deg ut i havet for å leke med lagene og finne de fargekombinasjonene som passer best for deg.