BYGUIDE

Velkommen til København

Hovedsteder er som regel noe helt spesielt – og vi er fullstendig forelsket i Danmarks lille hovedstad. Det herlige navnet er København, og vi deler gjerne noen innsidetips om hvor man kan overnatte, spise og shoppe etc. Bli med oss på tur til denne koselige perlen av en by.

Overnatting

Man finner selvfølgelig hoteller over hele byen, men vi er spesielt glade i hotellene som er drevet av Brøchner Hotels. Uansett om du velger Hotel SP34, Hotel Denmark, Hotel Avenue eller Hotel Astoria får du bra beliggenhet, fantastisk (økologisk!) frokost og en sans for detaljer som gjør at man føler at man får valuta for pengene.

Les mer om hotellene her: www.brochner-hotels.com

Hvor spiser man byens beste brunsj/lunsj?

Ååh, vi kunne vært på brunsj og lunsj hele dagen! Det er flere fantastiske steder rundt om i byen, og vi anbefaler ”Fars Dreng” hvis det frister med god kaffe og et bredt utvalg av brunsjherligheter. Du kan også dra til Union Kitchen og prøve en av de best rangerte brunsjene i byen.

www.farsdreng.com

www.theunionkitchen.dk

Hvor spiser man middag?

Denne måtte vi tenke nøye gjennom. København er nemlig noe helt for seg selv når det kommer til et godt måltid! Men avhengig av hva du har lyst på kan du prøve noen av disse fantastiske stedene, som alle eies av folkene bak det unike konseptet Madklubben. Du finner dem over hele byen:
Bistro de Luxe – serverer små mirakler av høy kvalitet til rimelige priser.
Tony’s Havnegade – italiensk med en moderne vri and vidunderlig smak.
Steak Royal – Er du glad i en god biff med smakfullt tilbehør er dette stedet for deg.

www.madklubben.dk/bistro-de-luxe

www.madklubben.dk/tonys/

www.madklubben.dk/steak-royal/

Hvor kan man shoppe?

Det blir kanskje litt for dumt å nevne alle Zizzi-butikkene. Men – vi kan jo nevne at det finnes et par av dem i København, og hvis du skal besøke det koselige nabolaget Frederiksberg bør du besøke vår nye, fantastiske konseptbutikk på det lokale kjøpesenteret Frederiksberg Centeret.
Når det er sagt er det også gode muligheter for shopping i indre by. Du finner mange butikker i gågaten Strøget og i områdene rundt. Et annet sted hvor du finner en rekke merker under samme tak er Magasin – et stort varehus i nærheten av sentrale Kongens Nytorv.

www.frbc-shopping.dk

www.magasin.dk

Hvor kan man handle interiør?

Dansk design er kjent over hele verden, ikke bare når det gjelder mote, men også når det kommer til interiør og møbeldesign. Hvis du er interessert i slikt bør du ta en tur innom det berømte Illum Bolighus i sentrum av København. Men vi advarer deg på forhånd: det er vanskelig å gå ut herfra uten en lang ønskeliste over fantastiske interiørartikler og tilbehør til hjemmet ditt!

www.illumsbolighus.com

Tre ”must-see”

Dette er kanskje litt turistaktig, men hvorfor ikke?! Du må jo oppleve alle turiststedene med egne øyne og ta det der bildet til Instagram, ikke sant? Så når du først besøker København må du få med deg vakre Nyhavn. Ikke bare er dette et av de mest ikoniske stedene i hele byen, det var også her den kjente forfatteren Hans Christian Andersen bodde! I dag har de flotte gamle husene langs kanalen blitt renovert, og Nyhavn er fylt av barer og restauranter – og her er det alltid god stemning.

Tivoli er en stor fornøyelsespark midt i sentrum av København. Enten du er interessert i berg-og-dalbaner eller de sesongbaserte temaene i løpet av året, bør du ikke gå glipp av dette stedet. Selv hvis det bare er for å nyte omgivelsene er Tivoli verdt å besøke – her finner du en nydelig blanding av flott arkitektur, historiske bygninger og frodige hager. På kvelden skaper tusenvis av fargede lys en eventyrlig atmosfære som er helt unik og som gjør denne parken til noe helt for seg selv.

Nok om de gamle greiene! Et nytt ”must” som ikke har eksistert så lenge, men som allerede har gjort et stort inntrykk på København er Papirøen – sannsynligvis et av de mest Instagrammede stedene de siste årene. På ett, livlig sted finner du 39 små matboderfra 13 forskjellige nasjonaliteter, som serverer en fantastisk variasjon av mat og drikke fra alle verdens hjørner. Hvis været er fint serveres det ute også, og du har en flott utsikt til Operaen, Skuespilhuset, som er en del av Det Kongelige Teater, og havnen. Selv om du bare er her for å oppleve den gode stemningen er det et sted som er verdt å få med seg!

www.tivoli.dk

www.copenhagenstreetfood.dk/en


Les mer om hva man kan se og oppleve i København her:
​​​​​​​​​​​​​​www.visitcopenhagen.com