Bærekraft

Her hos Ball Group streber vi kontinuerlig etter å lage produkter som ikke bare lever opp til våre kunders sans for mote, men også deres krav på kvalitet og bærekraft. Når du handler hos Zizzi, har du kanskje fått øye på et lite merke på varene vi har, kategorisert som "bærekraftige styles". Vi tror først og fremst at bærekraft handler om god kvalitet og å skape favoritter som kundene våre ønsker å beholde, verne om og ta vare på i årene som kommer. Vi forsøker naturligvis også kontinuerlig å øke antallet plagg som inneholder bærekraftige materialier, slik at våre bevisste kunder får muligheten til å velge riktig.

Når du ser merket "bærekraft", betyr det at plagget inneholder minst 30% bærekraftige fibre. I mange tilfeller kan det være det inneholder mer, faktisk opptil 100%. Dette vil du kunne lese mer om i selve produktbeskrivelsen.

Økologisk bomull

Økologisk bomull er bomull som er dyrket uten bruk av plantevernmidler og genetisk modifiserte organismer. Det gjør det til et mer miljøvennlig alternativ til konvensjonell bomull​​​​​​​

SHOP BÆREKRAFTIG

LENZINGTM
ECOVEROTM
viscose

Viskosefibre fra LENZING™ ECOVERO™ kommer fra bærekraftig forvaltede skoger, og produseres ved en miljøvennlig prosess som bruker opptil 50% mindre energi og vann enn konvensjonelle viskosetyper. LENZING ™ og ECOVERO ™ er varemerket som tilhører Lenzing AG.

SHOP BÆREKRAFTIG

Resirkulert polyester

Resirkulert polyester kommer vanligvis fra resirkulerte PET-flasker, men kan også komme fra resirkulerte polyesterplagg. Når vi kaller dette bærekraftig, er det fordi vi ikke bruker nytt materiale eller naturressurser.

SHOP BÆREKRAFTIG

LENZING™

TENCELTM
lyocell

Lyocellfiber fra TENCEL™ kommer fra bærekraftig forvaltede skoger og produseres i et lukket sløyfesystem, noe som betyr at både vann og løsemidler resirkuleres og brukes igjen med mer enn 99%. TENCEL™ er et varemerke som tilhører Lenzing AG.​​​​​​​

SHOP BÆREKRAFTIG